Kekik çayı nasıl yapılmalıdır?

İçindekiler:

  1. Kekik çayı nasıl yapılmalıdır?
  2. Kekik çayı aç karnına mı içilir tok karnına mı?
  3. Kekik kaynatılır mı demlenir mi?
  4. Kekik ne kadar kaynatılır?
  5. Kekik çayı günde kaç bardak içilmeli?

Kekik çayı nasıl yapılmalıdır?

Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.

Kekik çayı aç karnına mı içilir tok karnına mı?

Günde 2-3 bardak yeni demlenmiş olarak, aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan ve yudumlanarak içilebilir. KEKİK ÇAYI ZAYIFLATIR MI? Faydalarında da bahsettiğimiz gibi kekik çayı sindirim sistemine iyi gelmektedir ve kabızlığı giderici etkisi bulunmaktadır.

Kekik kaynatılır mı demlenir mi?

Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik ne kadar kaynatılır?

Su kaynadıktan sonra ateşten alarak içine kekiği ekleyin. Kekiği su kaynama aşamasında eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde kekik çayı tüm aromasını ve faydalı etkilerini yitirecektir. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin.

Kekik çayı günde kaç bardak içilmeli?

Kekiği su kaynama aşamasında eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde kekik çayı tüm aromasını ve faydalı etkilerini yitirecektir. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin. Kekik çayını günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde içebilirsiniz.