Bebeklerde su gibi ishal neden olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde su gibi ishal neden olur?
  2. 2 aylık bebek ishaline ne iyi gelir?
  3. Bebeklerde ishal kaç günde geçer?
  4. 1 buçuk yaşındaki bebeklerde ishal nasıl geçer?

Bebeklerde su gibi ishal neden olur?

Bebeklerde ishal meydana gelmesinin en önemli nedenleri beslenme bozuklukları, bağırsak enfeksiyonları, besin zehirlenmeleri, antibiyotik kullanımı ve alerjik nedenler şeklinde sıralanabilir. Özellikle süt çocuklarında beslenmenin yaşa ve ihtiyaca yönelik olmaması ishal problemine yol açabilir.

2 aylık bebek ishaline ne iyi gelir?

Elma ve ya muz ishale çok iyi gelen meyvelerden olmaktadır. Bebeğinize belli miktarlarda bu sayılan meyvelerden verilebilir. Sebzeler içinde her zaman patates ishale iyi gelmektedir. Patatesi haşlayıp koyu kıvama getirmek önemlidir.

Bebeklerde ishal kaç günde geçer?

İSHAL KAÇ GÜNE GEÇER? Bebeklerde ishal ilk aylarda 7 gün ve diğer aylarda bu sayı azalarak 2-3 güne kadar iner. Yetişkinlerde ise bu süre 2-3 gün olarak devam eder.

1 buçuk yaşındaki bebeklerde ishal nasıl geçer?

İshal tedavisinde su ve sulu gıdaların verilmesi temel kuraldır. Bulantı, kusma varsa besinler azar azar ve sık sık verilmelidir. Anne sütü alan bebeklerde anne sütü kesilmemelidir. Biberonla beslenen bebekler için ishal mamaları hazır olarak satılır, ishali geçene kadar çocuğunuza bu mamalardan vermelisiniz.