Elma sirkesi sivilce için nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Elma sirkesi sivilce için nasıl kullanılır?
  2. Sirke yüzde neye iyi gelir?
  3. Elma sirkesi akneye iyi gelir mi?
  4. Yüze sirke sürdükten sonra yıkanır mı?
  5. Sirke yüzdeki lekeleri giderir mi?

Elma sirkesi sivilce için nasıl kullanılır?

1 yemek kaşığı doğal elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Yüz pamuğu yardımıyla temiz cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu işlemi iki günde bir tekrar edebilirsiniz.

Sirke yüzde neye iyi gelir?

Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir.

Elma sirkesi akneye iyi gelir mi?

Sirke çeşitlerinden olan elma sirkesi yüzdeki akne ve sivilcelerin giderilmesine yardımcı olan mucizevi bir besindir. Elma sirkesi, sivilce oluşumuna neden olan tıkalı gözenekleri temizlediği, cildin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede sivilcenin önlenmesinde kullanılabilen bir besindir.

Yüze sirke sürdükten sonra yıkanır mı?

Sirkeyi ciltte bekletme oranı ise ciltten cilde göre değişse de; Yanma hissettiğinizde anında cildinizi temizlemelisiniz. Pamuk yardımı ile sürdüyseniz 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yüzünüzü sirke ile yıkadıysanız yine 5-6 dakika yeterli olacaktır.

Sirke yüzdeki lekeleri giderir mi?

Elma sirkesi, ciltteki lekelerin rengini açarak azalmalarına yardımcı olur. Bu tonik, her gün yatmadan önce rahatlıkla uygulanabilir. Yine, pamuk toplarını elma sirkesini batırın ve cildinize uygulayın.