Sabah namazı duası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sabah namazı duası nasıl yapılır?
  2. Her namazdan sonra hangi sureler okunur?
  3. Sabah Namazı Kaç Rekat ve hangi dualar okunur?
  4. Akşam namazından sonra kurandan hangi sûre okunur?
  5. Sabah namazında Ettehiyyatü okunur mu?

Sabah namazı duası nasıl yapılır?

Euzü Besmele çekilir: "Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.

Her namazdan sonra hangi sureler okunur?

Öncelikle Ayetel Kürsi suresi okunup ardından tesbihata başlanır. 33 kere Sübhanallah, 33 kere Elhamdülillah ve 33 kere Allahü Ekber denildikten sonra bir defa “La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir” denilerek tamamlanır.

Sabah Namazı Kaç Rekat ve hangi dualar okunur?

Sabah namazı iki rekat sünnet ve 2 rekat far olmak üzere 4 rekatta kılınır. Rükudan doğrulurken, Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd denilir. Daha sonra Allahu Ekber denilerek secde'ye gidilir. Secde de üç defa, Sübhane Rabbiyel Ala denilir ve doğrulur.

Akşam namazından sonra kurandan hangi sûre okunur?

Kuran'ın en büyük ayeti olarak bilinen “Ayetü'l-Kürsî” okumanın birçok fazileti bulunmaktadır. Sabah namazlarından sonra ve akşam namazlarından sonra da “Ayetü'l-Kürsî” okunması gerekmektedir.

Sabah namazında Ettehiyyatü okunur mu?

Sabah namazının farzında 2. -Ettehıyyatü, -Salli – Barik duaları, -Rabbena Atina – Rabbenağfirli duaları okunur.