Beyşehir Eşrefoğlu Camii Kim Yaptı?

İçindekiler:

  1. Beyşehir Eşrefoğlu Camii Kim Yaptı?
  2. Eşrefoğlu Camii hangi uygarlık?
  3. Beyşehir Eşrefoğlu Camii hangi ilde?
  4. Eşrefoğlu Camii tarihi eser mi?
  5. Beyşehir Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?
  6. Beyşehir Eşrefoğlu Camii kaç yıllık?
  7. Eşrefoğlu Camii kaç yaşında?
  8. Malatya Ulu Cami ne zaman yapıldı?
  9. Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?
  10. Eşrefoğlu Cami kaç yıllık?
  11. Konya Alâaddin Cami ne zaman yapıldı?
  12. Eşrefoğlu Cami Hangi ağaç?
  13. Malatya Ulu Cami kim tarafından yapılmış?
  14. Malatya Ulu Cami kim tarafindan?
  15. Alaeddin Cami hangi Türk devletine aittir?
  16. Konya Alaaddin Cami kime aittir?
  17. Malatya Ulu Cami'nin özelliği nedir?
  18. Diyarbakır Ulu Cami hangi beylik döneminde inşa edilmiştir?
  19. Konya Alaaddin Cami kimlere ait?

Beyşehir Eşrefoğlu Camii Kim Yaptı?

Eşrefoğlu Camii, Beyşehir Gölü'nün 100 metre kuzeyinde, Eşrefoğlu Mahallesi'nde yer alır. Cami, 1299 yılında bir türbe, kervansaray ve hamam ile bir külliye şeklinde, Eşrefoğlu Emir Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır. Yapı, genel olarak Selçuklu geleneğini devam ettirmektedir.

Eşrefoğlu Camii hangi uygarlık?

Beyşehir şehir merkezinde olup en eski Selçuklu Beylik dönemi yapılarındandır. Selçuklu Hakanı Sultan Sancar'ın emri ile 1134 yılında yaptırılmış, daha sonra Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından 1297 yılında bugünkü şekliyle yeniden inşa edilmiştir. Halen ibadete ve ziyarete açıktır.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii hangi ilde?

Beyşehir Eşrefoğlu Camisi Minberi Anıtsal taç kapısı, eşsiz mihrap ve minberi, üstün ağaç ve çini işçiliği yönünden ağaç cami müzesi gibidir. Mihrabının tümü çini mozaikle kaplı olup, 4.58 metre eni, 6.17 metre yüksekliği ile Konya çevresindeki bütün çinili mihraplardan daha büyüktür.

Eşrefoğlu Camii tarihi eser mi?

İslami mimari ve Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden birisi Eşrefoğlu Camisidir. Orta Asya'da yer alan ağaç direkli camilerin bir örneği olarak Eşrefoğlu Camisi gösterilmektedir. Eşrefoğlu Camisi yaklaşık olarak 1000 yıllık geçmişi olan Anadolu'da yer almış en eski camilerden birisidir.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?

1299 Eşrefoğlu Cami/Açılış tarihi

Beyşehir Eşrefoğlu Camii kaç yıllık?

7221299 Eşrefoğlu Cami/Yaşı

Eşrefoğlu Camii kaç yaşında?

7221299 Eşrefoğlu Cami/Yaşı

Malatya Ulu Cami ne zaman yapıldı?

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubad tarafından H. 621'de (M. 1224) yaptırılmıştır. Çeşitli yıllarda gördüğü onarımlar neticesinde özgün mimarisinde bazı değişiklikler meydana gelmiştir. 1273-74'te yapılan onarımlarla yapının kuzeyine bir bölüm eklenmiştir.

Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?

1299 Eşrefoğlu Cami/Açılış tarihi

Eşrefoğlu Cami kaç yıllık?

7221299 Eşrefoğlu Cami/Yaşı

Konya Alâaddin Cami ne zaman yapıldı?

1235 Alaeddin Keykubad Cami/Açılış tarihi

Eşrefoğlu Cami Hangi ağaç?

Mimari özellikleri Eşrefoğlu Camii mimarisi Orta Asya Semerkant, Buhara gibi eski Türkistan şehirlerinde yer alan ağaç direkli camilerin ülkemizdeki bir örneği olarak inşaasında 46 ahşap sütun üzerinde yapıldığı gözükmektedir. Sütunlar sedir ağacı odunudur ve inşa edilmeden önce 6 ay suda bekletilmiştir.

Malatya Ulu Cami kim tarafından yapılmış?

Malatya Ulu Camii
Temel bilgiler
Mimar(lar)Yakup bin Ebubekir el-Malati / Mansur bin Yakup
Mimari türSelçuklu mimarisi
Tamamlanma1224
7 satır daha

Malatya Ulu Cami kim tarafindan?

Battalgazi ilçesinde (Eski Malatya) bulunan bu cami Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat zamanında 1224 yılında inşa edilmiştir. Kitabesine göre mimarları Yakup bin Ebubekir el-Malati ve Mansur bin Yakup'tur. Tuğladan yapılmış kısımlar ilk cami şeklini, taş olanlar ise daha sonra yapılan ilaveleri gösterir.

Alaeddin Cami hangi Türk devletine aittir?

Alâeddin Camii, Konya'da Alâeddin Tepesi adlı höyüğün üstünde Anadolu Selçuklu Devleti devrinde şehrin ulu camisi olarak inşa ettirilmiş yapıdır. Konya'nın en büyük ve en eski camisidir.

Konya Alaaddin Cami kime aittir?

Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221).

Malatya Ulu Cami'nin özelliği nedir?

Ulu Cami Yapım Özellikleri Beden duvarları moloz taş olup iç mekândaki kemerler, destek ve portallar düzgün kesme taştır. Aslını koruyan kubbe, tonozlar, örtü sistemi ve minare tamamen tuğladandır. Caminin dış cephesi ise sonradan yapılan onarımlar esnasında payandalarla desteklenmiştir.

Diyarbakır Ulu Cami hangi beylik döneminde inşa edilmiştir?

Diyarbakır'da bulunan Ulu Camii, Anadolu'nun en eski tarihi değerlerinden birisidir. Camii Hz.Ömer (r.a) döneminde 639 yılında şehrin merkezindeki en büyük mabed olan Martoma Kilisesinin bulunduğu yere yapılmıştır. Sonrasında ise 1091 yılında Büyük Selçuklu Hükümdarı Melikşah'ın emri ile büyük bir onarım görmüştür.

Konya Alaaddin Cami kimlere ait?

Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221).