Üzüm yaprağı sarması nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Üzüm yaprağı sarması nasil yapilir?
  2. Yaprak sarması nasıl yapılır Malzemeler?
  3. Asma yaprağı nasıl sarı olur?
  4. Lezzetli yaprak sarması nasıl pişirilir?
  5. Buzluktan çıkan yaprak sarması nasıl pişirilir?
  6. Yaprak sarma içi nasıl hazırlanır?
  7. Yaprak nasıl bidona basılır?
  8. Salamura yaprak nasıl tutulur?

Üzüm yaprağı sarması nasil yapilir?

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yaprak sarması nasıl yapılır Malzemeler?

Yapımı için malzemeler
  1. 250 gram taze yaprak.
  2. 2 adet orta boy kuru soğan.
  3. 1 çay bardağı pirinç
  4. 1 kaşık domates biber karışık salça.
  5. Yarım demet maydanoz.
  6. 1 çay kaşığı karabiber.
  7. 1 çay bardağı zeytinyağı
  8. 2 çay kaşığı tuz.

Asma yaprağı nasıl sarı olur?

Bu küflenmenin bir diğer nedeni de yaprağı kurduğunuz bidonun hava almasıdır. Karanlık ve serin bir yerde saklamak da çok önemlidir. Salamura yaprağın sarı olmasının nedeni yaprağın cinsidir. İncecik parlak yumuşak yaprak ilk sıcaklığı geçen kaynar tuzlu suyu üzerine dökünce hemen sararır.

Lezzetli yaprak sarması nasıl pişirilir?

Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Buzluktan çıkan yaprak sarması nasıl pişirilir?

Yaprak Sarmasının Üstüne Su İlave Edin Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.

Yaprak sarma içi nasıl hazırlanır?

Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.

Yaprak nasıl bidona basılır?

2 gün serin karanlık yerde bekletilip sıkı sıkı basılarak sap kısımlarının olduğu yere çok sık olmayacak şekilde ara ara 1 tatlı kaşığı kadar tuz atarak bidona doldurulur. Üzerine kalan tuzlu su eklenir ve üzerine temiz bir buzdolabı poşeti iki üç kat yapılarak koyulur. Kapağı sıkıca kapatılarak hava almaması sağlanır.

Salamura yaprak nasıl tutulur?

Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.