Sezen Aksu nereli ve kaç yaşında?

İçindekiler:

  1. Sezen Aksu nereli ve kaç yaşında?
  2. Sezen Aksu eşi kim?
  3. Sezen Aksu şu an nerede yaşıyor?
  4. Sezen Aksu kaç yılında doğmuştur?
  5. Sezen Aksu neden veda etti?
  6. Sezen Aksunun ilk eşi kimdir?
  7. Sezen Aksu aslen kimdir?
  8. Sezen Aksunun yazlığı nerede?
  9. Sezen Aksuyu kim keşfetti?
  10. Sezen Aksu nasıl biridir?
  11. Sezen Aksu hangi milletten?

Sezen Aksu nereli ve kaç yaşında?

13 Temmuz 1954 Denizli'de doğmuştur. Fatma Sezen Yıldırım bilinen sahne adıyla Sezen Aksu, Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci.

Sezen Aksu eşi kim?

Ahmet Utlue. 1993–1997 Sinan Özere. 1981–1983Ali Engin Aksue. 1974–1978Hasan Yüksektepee. 1972–1972 Sezen Aksu/Eşi

Sezen Aksu şu an nerede yaşıyor?

Sezen Aksu
DoğumFatma Sezen Yıldırım 13 Temmuz 1954 Sarayköy, Denizli, Türkiye
İkametKanlıca, Beykoz, İstanbul
Diğer ad(lar)ıSezen Seley
Eğitimİzmir Kız Lisesi Ege Üniversitesi (bıraktı)
14 satır daha

Sezen Aksu kaç yılında doğmuştur?

13 Temmuz 1954 (67 yıl yaşında) Sezen Aksu/Doğum tarihi

Sezen Aksu neden veda etti?

Sezen sahnelere dönerse sağlığını kaybeder, o yüzden konser vermiyor. Her konsere kılı kırk yararak, ince eleyip sık dokuyarak hazırlandığı için sağlığını riske atıyordu... Bu yüzden bıraktı sahneleri zaten. Hayranları Sezen'e “sahneye dön” diyerek aslına ona ne büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller.

Sezen Aksunun ilk eşi kimdir?

Birçok kişi Sezen Aksu'nun 1978 yılında boşandığı Engin Aksu'yu ilk eşi olarak tanıdı. Ancak sanatçı, Engin Aksu ile nikah masasına oturmadan iki yıl önce ilk evliliğini gerçekleştirdi. 1972 yılında aile arasında yapılan bir törenle nikah masasına oturan Sezen Aksu'nun ilk eşi o zamanlar henüz öğrenciydi.

Sezen Aksu aslen kimdir?

Sezen Aksu, Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde doğdu. Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik'ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Pazar, Rizeli olan Laz kökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğretmenidir. Aksu, üç yaşına kadar Denizli'de oturduktan sonra, ailesiyle İzmir'e taşındı.

Sezen Aksunun yazlığı nerede?

Kanlıca'da Sezen Aksu yalısı Stüdyo olarak kullanmak üzere çok sayıda sanatçının, Sezen Aksu evini ziyaret ettiği biliniyor. Son video klibinde de boğazın tüm güzelliğini sunan ve kendi evinde çekim yapan ünlü sanatçı, Kanlıca'daki yalısında yaşıyor.

Sezen Aksuyu kim keşfetti?

Sezen Aksu'yu, yıllar önce Unkapanı'nda dinleyen ve keşfeden Selami Şahin, “Sezen'i ilk dinlediğimde ona hasta oldum. O ses Allah vergisi” dedi. Selami Şahin, müzik blog'u 'Pop Bizde'ye konuştu. Bir müzikalde oynayabileceğinin sinyalini veren sanatçı, yıllar önce Sezen Aksu'yu nasıl keşfettiğini anlattı.

Sezen Aksu nasıl biridir?

Sezen Aksu (d. 13 Temmuz 1954; Sarayköy, Denizli), Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcı. Çıkış yaptığı 1970'lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla etkili bir figür hâline gelerek Türk pop müziğine yön verdi. ... Bunlardan Gülümse, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri oldu.

Sezen Aksu hangi milletten?

1954-1974: İlk yılları ve kariyer başlangıcı Sezen Aksu, Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde doğdu. Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik'ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Pazar, Rizeli olan Laz kökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğretmenidir.