OGM sonuçları nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. OGM sonuçları nasıl öğrenilir?
  2. Ormancılık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
  3. OGM işçi alımı olacak mı?
  4. Orman muhafaza memuru olmak için ne gerekli?
  5. Ormancı olmak için ne yapmak gerekir?
  6. Orman Muhafaza memuru Alımı hangi bölümden alıyor?

OGM sonuçları nasıl öğrenilir?

OGM kura sonuçları sorgulama ekranı! 2021 OGM işçi alımı sonuçları kuraya başvuran adaylar tarafından sorgulanıyor. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr adresinden ulaşabilir ve sonuçları öğrenebilirsiniz.

Ormancılık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

OGM tarafından yapılan resmi açıklamada, ''GM orman muhafaza memuru alımı ile 1150 orman mühendisi alımı sınav sonuçları tamamlanır tamamlanmaz itibarıyla OGM sonuç sorgulama sayfasında açıklanacak'' ifadeleri kullanıldı.

OGM işçi alımı olacak mı?

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2 bin 83 işçi alımı yapacak. Başvurular, 14 Haziran 2021 ile 18 Haziran 2021 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. İŞKUR açık iş ilanlarında adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler belirtilecek.

Orman muhafaza memuru olmak için ne gerekli?

Orman genel müdürlüğü kapsamında yürütülen orman muhafaza memurluğu özellikle memur alımları sırasında mutlaka kişinin mezun olduğu bölüme dikkat eder. Bu bölümlerden herhangi birinden mezun olan kişiler Kpss sınavına da girerek gerekli puanları almak kaydıyla orman muhafaza memurluğuna başlayabilir.

Ormancı olmak için ne yapmak gerekir?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan, Orman Muhafaza Memuru olmasının ilk şartı KPSS'dir. KPSS puanına sahip olduktan sonra, Orman Muhafaza Memuru başvurunda bulunulur. Başvurusu yapan adaylara, uygulamalı sınav kapılır. Uygulama sınavda en yüksek puan alandan en düşük puana doğru bir sıralama yapılır.

Orman Muhafaza memuru Alımı hangi bölümden alıyor?

– Ekip çalışmasına yatkın ve alerjik rahatsızlıkları olmamalıdır. Bu bölümler iki yıllık ön lisans bölümleridir. Ayrıca meslek liselerinde ahşap teknolojisi, ağaç işleri gibi bölümleri bitirenler bu bölümlere sınavsız girebilirler. Orman Muhafaza Memurları T.C.. Tarım ve Orman Bakanlığında çalışabilirler.