Egzoz muayenesi ertelendi mi?

İçindekiler:

  1. Egzoz muayenesi ertelendi mi?
  2. Araçlarda emisyon ölçümü kaç yılda bir yapılır?
  3. Egzoz muayenesi geçerse cezası var mı?
  4. Egzoz muayenesi ne kadar ertelendi?
  5. Araç muayenesi 1 ay geçerse ne olur?
  6. Egzoz ölçümü muayeneden önce mi?
  7. Egzoz emisyonu ağır kusur mu?
  8. Egzoz muayenesi gecikme cezası var mı?

Egzoz muayenesi ertelendi mi?

Peki egzoz gazı emisyon ölçümleri ertelendi mi? ... Bakan Kurum, "Tam kapanma tedbirleri dolayısıyla egzoz gazı emisyon ölçümünü gününde yaptıramayan vatandaşlarımız, tarihinden itibaren 15 gün içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırabilecekler." dedi.

Araçlarda emisyon ölçümü kaç yılda bir yapılır?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz muayenesi geçerse cezası var mı?

Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. ... Muayene sonucunda standartların dışında bir ölçüm çıktıysa, buna sebep olan araç sahiplerine 4136 lira para cezası kesilir.

Egzoz muayenesi ne kadar ertelendi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında, egzoz gazı muayene süreleri 3 ay ertelendi! Corona virüsü tedbirleri kapsamında, egzoz gazı emisyon ölçüm süreleri dolan kullanıcılar 3 ay içerisinde ölçüm yaptırmamaları halinde, bu süre sonundan itibaren 45 gün içinde bu ölçümü yaptırabilecek!

Araç muayenesi 1 ay geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Egzoz ölçümü muayeneden önce mi?

Ayrıca TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilen ve yaptırılması zorunlu olan rutin araç muayenesi öncesinde de egzoz ölçümü yaptırmalısınız. Aksi takdirde aracınız kusurlu sayılabilir.

Egzoz emisyonu ağır kusur mu?

Şimdi egzoz emisyon ölçüm raporunun bulunmaması da “hafif kusura” dönüştürülmektedir. ... Ancak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, tarihi itibariyle araç muayenelerinde “ağır kusur”un yer aldığı egzoz emisyon ölçümleriyle ilgili kusurlar tablosunu yenileyerek “hafif kusur” kapsamına almıştır.

Egzoz muayenesi gecikme cezası var mı?

Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa %25 ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.