Adet değilken neden kanama olur?

İçindekiler:

  1. Adet değilken neden kanama olur?
  2. Anormal vajinal kanama ne demek?
  3. Regl dışında kahverengi akıntı neden gelir?
  4. Uterustan kaynaklanan anormal vajinal kanamaya ne ad verilir?
  5. Ara kanama normal mi?
  6. Koyu renkli akıntı ne demek?
  7. Akan kan nasıl durdurulur?

Adet değilken neden kanama olur?

Adet dışı kanama çoğunlukla altta yatan bir probleme bağlıdır, bu nedenle bir hastalık olarak değil daha çok bir belirti olarak düşünülmelidir. Sebep kafa içindeki iç salgı bezlerine bağlı olabileceği gibi tiroid bezi, böbrek üstü bezi hastalıkları hatta rahim kanserleri dahi olabilir.

Anormal vajinal kanama ne demek?

Düzensiz veya anormal vajinal kanama diyebilmek için, adet kanaması dışında bir zamanda, çok az miktarda lekelenme tarzındaki kanamadan, birkaç saatte bir pedi tamamen ıslatacak kadar olan kanama olması gereklidir. Ayrıca haftalarca süren adet kanamasını da düzensiz kanama olarak düşünürüz.

Regl dışında kahverengi akıntı neden gelir?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Uterustan kaynaklanan anormal vajinal kanamaya ne ad verilir?

Disfonksiyonel Uterin kanamalar (DUK) Üreme çağında görülen ve herhangi bir organik nedene bağlı olmayan, hormonal mekanizmalar sonucu oluşan anormal vajinal kanamalardır.

Ara kanama normal mi?

Doğum kontrol yöntemlerine başlandıktan sonra ilk 3 ay içinde beklenmeyen ara dönem kanamaları olması normal kabul edilir. Gebelik komplikasyonları: Adet dönemi dışında yaşanan kanamalar gebelik komplikasyonları arasında yer alabilir. Bu dönemde anne adaylarında dış gebelik ya da düşük olasılığı da söz konusudur.

Koyu renkli akıntı ne demek?

Bu normal ve fizyolojik bir durumdur. Aynı zamanda rahim ağzı (serviks) lezyonlarında, endometrial polip varlığında, rahim ağzı kanseri durumunda, rahim kanserinde, mantar enfeksiyonlarında, vajinal enfeksiyon durumunda da açık kahverengiden koyu kahverengiye değişen renklerde akıntılar görülebilir.

Akan kan nasıl durdurulur?

Böyle durumda sakin olmalı ve baskıya devam edilmelidir. Kanamanın yavaşladığını veya durduğunu kontrol etmeden önce 5 ila 10 dakika boyunca yaraya basınç uygulanmalıdır. Kanamanın durmaması halinde, beş dakika daha basınç uygulanması gereklidir. Kanama hala durmuyorsa, en yakın sağlık birimine gitmeniz gerekecektir.