Gebelik testi nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Gebelik testi nasıl anlarız?
  2. Gebelik testinin pozitif çıkması için ne yapmalıyım?
  3. Adet gecikmesinden kaç gün sonra gebelik testi yapılır?
  4. Adet gecikmesi kaç gün geçerse hamilelik belli olur?

Gebelik testi nasıl anlarız?

Pek çok çeşit hamilelik testi bulunmaktadır. Çoğu testte, idrar yolunuzun sonunda bir çubuk yerleştirmeniz veya idrar topladığınız bir kaba, 5 – 10 saniye çubuğu batırmanız gerekmektedir. Birkaç dakika sonra, çubuk test sonuçlarını gösterecektir.

Gebelik testinin pozitif çıkması için ne yapmalıyım?

Gebelik testi pozitif çıkarsa gebelik kesesinin görülmesi esastır. Bu nedenle hemen bir kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır. Eğer negatif çıkarsa adet düzenindeki değişikliğin araştırılması nedeniyle jinekolojik muayene gerekir.

Adet gecikmesinden kaç gün sonra gebelik testi yapılır?

“Gebelik testi ne zaman yapılır” sorusunun yanıtı şöyle olabilir: Regl periyodunun gecikmesinden en az beş gün ile bir hafta sonra yapılmalıdır. Gebelik testi sonucu ile ilgili yanlış değerlendirmeler yani negatif sonuç almak testi daha erken yaptırmak sebebiyle olabilir.

Adet gecikmesi kaç gün geçerse hamilelik belli olur?

Gebelik testinin uygulanması için en ideal zaman; adet gecikmesinden sonraki 7 – 14 gün olarak kabul ediliyor. Ancak; adet döngüsünün takip edilmediği ya da adet döneminin düzensiz olduğu durumlarda son cinsel ilişkiden 21 gün sonra gebelik testi uygulanması öneriliyor.