TDK Sözlük filiz ne demek?

İçindekiler:

  1. TDK Sözlük filiz ne demek?
  2. Filiz ne demek 2 sınıf?
  3. Yeliz ne anlama gelir?
  4. Filiz Rumca mı?
  5. Feyiz ne anlama gelir?
  6. Demir filiz ne demek?
  7. Yaprak filizi ne demek?
  8. Körpe neye denir?
  9. Yeliz Kuran'da geçiyor mu?
  10. Filiz Rumca ne demek?
  11. Feyz almak mı feyiz almak mı?
  12. Feyz almak ne anlama gelir?
  13. Inşaat filiz ne demek?
  14. Demirin ham maddesi nedir?

TDK Sözlük filiz ne demek?

Filiz Kelimesi TDK Sözlük Anlamı jeoloji Ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği "Demir filizi. Bakır filizi."

Filiz ne demek 2 sınıf?

filiz için 2 adet anlam bulundu. Yeni sürmüş körpe ve küçük dal veya yaprak, sürgün. Ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği.

Yeliz ne anlama gelir?

Yeliz ismi aydınlık, güzel ve havadar anlamlarına gelmektedir.

Filiz Rumca mı?

8. Filiz. Yeni Yunanca phylís φυλίς 'yapraklanma' sözcüğünden alıntıdır.

Feyiz ne anlama gelir?

Feyiz (feyz) ve feyezân kelimeleri (çoğulu füyûz, füyûzât) sözlükte "fazla suyun yatağından taşması, bir haberin şâyi olması, bir sırrın ifşa edilmesi" gibi anlamlara gelir (Kāmus Tercümesi, II, 1290). Feyiz kelimesi mecazi olarak "bağış ve lutufkârlık" mânasında kullanılmıştır.

Demir filiz ne demek?

Demir filizine kısaca, demirin işlenmeden önceki cevher halidir denebilir. Doğa içinde, demir olan pek çok “filiz” (cevher) bulunur. Ancak demir, içerisindeki demir miktarı ve elde etme kolaylıkları bakımından daha çok, hematit, magnetit, limonit, siderit ve pirit adlı filizlerden elde edilir.

Yaprak filizi ne demek?

i. (bili “piliç”ten +z ekiyle genişletilmiş ses taklidi k.; anlam genişlemesiyle aşağıdaki mânâyı kazanmıştır; kelime bâzı kaynaklarda Yun. filisa “yaprakçık”tan getirilmektedir) Bir bitki üzerinde yeni süren küçük dal veya yaprak, sürgün: Bir tâze biçilmiş ot, bir yeni kopmuş filiz kokusu (Refik H. Karay).

Körpe neye denir?

Yeni yetişmiş olan bitkilere körpe denir. Bununla birlikte genç ve tecrübesiz kişiler için de körpe kelimesi kullanılır.

Yeliz Kuran'da geçiyor mu?

Yeliz ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Filiz Rumca ne demek?

8. Filiz. Yeni Yunanca phylís φυλίς 'yapraklanma' sözcüğünden alıntıdır.

Feyz almak mı feyiz almak mı?

Feyz Almak Kelimesinin Anlamı ve Doğru Yazılışı ''Feyiz'' ve ''Feyz'' şeklinde yazılabilir. Her iki kullanım da doğrudur.

Feyz almak ne anlama gelir?

Bir konuda bilgi sahibi olmak, aydınlanmak, örnek almak demektir. Feyz almak; bir bireyin kendisinin başarısız olduğu bir konuda başarılı olan kişileri kendisine örnek alarak o kişileri kendisine bir rol model olarak görmesidir.

Inşaat filiz ne demek?

Filiz; betonarme yapılarda, daha sonra yapılacak olan eklemler için beton dökümü esnasında dışta bırakılan demir uçlarıdır. ... Filiz ekme; yapıları güçlendirmek için inşat alanında kullanılan beton elemanına denir. Binaya ek yapım uygulaması olarak da tanımlanır.

Demirin ham maddesi nedir?

Demir çelik sektörünün ana hammaddesi demir cevheridir. ... Demir cevherleri doğada Manyetit (Fe304), Hematit (Fe203), Limonit (2Fe203. 2H20), Götit (Fe203. H20), Siderit (FeCO3) ve Pirit (FeS2) mineralleri şeklinde bulunmaktadır.