DC ile sorumlu geçmek ne demek?

İçindekiler:

  1. DC ile sorumlu geçmek ne demek?
  2. DC notu başarılı mı?
  3. DD notu kaç?
  4. Ortalama ile geçme ne demek?
  5. Dersi sorumlu geçmek ne demek?
  6. DC ile geçilir mi?
  7. DC ile kalınır mı?
  8. DD ders notu geçer mi?
  9. DD ne anlama gelir?
  10. 9 sınıf ortalama ile geçme nasıl olur?
  11. Ortalama ile sınıf geçince sorumluluk sınavına giriliyor mu?
  12. Sorumluluk dersi nasıl verilir?
  13. 9 sınıf sorumlu geçmek ne demek?
  14. DC harf notu bütünlemeye girer mi?
  15. Auzef koşullu geçmek ne demek?
  16. Bir dersten geçmek için ortalama kaç olmalı lise?

DC ile sorumlu geçmek ne demek?

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

DC notu başarılı mı?

DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır. Aksi halde bu dersleri tekrar almak zorundadır.

DD notu kaç?

AA BA BB .. Sistemi 2
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
DC60-641.5
DD55-591
FD50-540.5
FF0-490
5 satır daha

Ortalama ile geçme ne demek?

b- Ortalama ile geçmek; bazı dersleriniz başarısız olduğu halde diğer derslerinin iyi ve çok iyi ise tüm derslerin ağırlıklı ortalamasını 50 tutturursanız yine sınıf geçersiniz.

Dersi sorumlu geçmek ne demek?

Ziya Selçuk'un açıklaması sonrası Sorumlu sınıf geçme ne demek, sorumlu sınıf geçme anlamı nedir sorusu aratılmaya başlandı. Sorumlu sınıf geçme, öğrencinin sınıfı geçtiği ancak sınıfın sonuna kadar sorumlu olduğun dersleri vermesi gerektiği anlamına gelir.

DC ile geçilir mi?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. ... CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

DC ile kalınır mı?

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. ... Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

DD ders notu geçer mi?

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. ... Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

DD ne anlama gelir?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir.

9 sınıf ortalama ile geçme nasıl olur?

Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.

Ortalama ile sınıf geçince sorumluluk sınavına giriliyor mu?

Ortalaması düşük olan derslerin ortalamasını yükseltmek için OYS sınavına girmek öğrencinin faydasına olacaktır. ... Öğrenci başarılı olduğu ve olamadığı 4 dersten sorumluluk sınavına girebilir. Önceki yıldan kalan derslerden de sınava alınırlar.

Sorumluluk dersi nasıl verilir?

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

9 sınıf sorumlu geçmek ne demek?

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.

DC harf notu bütünlemeye girer mi?

DD yada DC harf notu alıp koşullu başarılı olan öğrencilerin Bütünleme sınavlarına girebilmeleri için Öğrenci İşlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Auzef koşullu geçmek ne demek?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

Bir dersten geçmek için ortalama kaç olmalı lise?

(3) Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılma MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.