Sarı kantaron kime denir?

İçindekiler:

  1. Sarı kantaron kime denir?
  2. Sarı kantaron ne anlamı?
  3. Kantaron otu yenir mi?
  4. Kantaron çayı ne zaman içilir?
  5. Kantaron otu ne zaman toplanır?

Sarı kantaron kime denir?

Sarı kantaron (Hypericum perforatum), Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyunkıran olarak da bilinir, sarı kantarongiller (Hypericaceae) familyasına dahil bir bitki türü.

Sarı kantaron ne anlamı?

Sarı kantaron (Hypericum perforatum L.), Hyperaceae familyasından bir bitki olup dünyada ılıman ve tropik iklimde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Sarı kantaron ülkemizde binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu,yaraotu, kuzukıran olarak da adlandırılmaktadır.

Kantaron otu yenir mi?

Çay demlendikten sonra afiyetle ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Aktarlardan ya da birçok farklı yerden elde edilebilecek olan sarı kantaron otu üzerinden, ne zaman istenirse rahatlıkla çay demlemek ve hazırlamak mümkün.

Kantaron çayı ne zaman içilir?

Yemeklerden önce tüketilen sarı kantaron çayı tok tutucu özelliğe sahiptir. Uzun süre mideyi terk etmeyen flavonoidler ve uçucu yağlar tokluk hissi yaratır. Sarı kantaron zayıflama konusunda vücudu destekler. Sabah ve akşam içilen sarı kantaron çayı ile yapılan sarı kantaron kürü kilo vermenize yardımcı olur.

Kantaron otu ne zaman toplanır?

SARI KANTARON ÇİÇEĞİ HANGİ AYDA TOPLANIR? Sarı kantaron çiçeği Haziran ayının sonuna doğru çiçeklenmeye başlar. Bu süreden sonra Temmuz gibi toplanmaya başlanır.