Seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
  2. 20 yaş altına seyahat izin belgesi gerekiyor mu?
  3. Kamu Personeli seyahat izin belgesi almak zorunda mı?
  4. Seyahat izin belgesi kaç saat geçerli?
  5. Görev belgesi seyahat izin belgesi yerine geçer mi?
  6. Ticari seyahat izin belgesi nasıl alinir?

Seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

20 yaş altına seyahat izin belgesi gerekiyor mu?

Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir risk grubu ayrımı yapılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Kamu Personeli seyahat izin belgesi almak zorunda mı?

Ayrıca seyahat izin belgesi istenmeyecek. Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde şartları tutan kamu görevlileri, sporcu, yönetici ve diğer görevlilerinin şehirlerarası seyahatlerine izin verilecek ve seyahat izin belgesi istenmeyecek.

Seyahat izin belgesi kaç saat geçerli?

Seyahat İzin Belgeleri çıkış yapılan illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenleniyor. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır. Seyahat izin belgesi olmadan seyahat edenlere lira idari ceza kesilecek.

Görev belgesi seyahat izin belgesi yerine geçer mi?

her türlü vasıtayla yapacakları şehirler arası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. Ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecek. ... Kimlik kartı ve görev belgesi düzenlenmiş olan kişilerin (ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeden) toplu ulaşım araçlarına kabulleri sağlanacak.

Ticari seyahat izin belgesi nasıl alinir?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz.
  1. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
  2. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Daha fazla öğe...