SGK ücretsiz izin girişi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK ücretsiz izin girişi nasıl yapılır?
  2. Covid 19 ücretsiz izin girişi ne zaman son?
  3. Pandemi dönemi ücretsiz izin sigorta primi ödenir mi?
  4. Kolay işveren sistemine nasıl kayıt olunur?
  5. Ücretsiz izin bildirimi nasıl yapılır?
  6. Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartlari nedir?
  7. Ücretsiz izin parası ne zaman bitiyor?
  8. Ücretsiz izin süresince sigorta yatar mı?
  9. Pandemi sürecinde SGK primi ödenir mi?
  10. Kimler kolay işveren olabilir?
  11. Iş yeri kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?
  12. İşveren işçisini ücretsiz izne çıkarabilir mi?
  13. Ücretsiz izin ödeneği kimlere verilir?
  14. Nakdi ücret desteği kimler alabilir?
  15. Nakdi ücret desteği ne zamana kadar Uzatildi?

SGK ücretsiz izin girişi nasıl yapılır?

  1. SGK İşveren sistemine giriyoruz. ( https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi )
  2. SGK bilgilerimizle giriş yapıyoruz.
  3. Sol tarafta ki 'İşveren' kısmına tıklıyoruz.
  4. Açılan kısımdan 'COVİD 19 ÜCRETSİZ İZİN İŞLEMLERİ' kısmını tıklıyoruz.
BE

Covid 19 ücretsiz izin girişi ne zaman son?

30.06.2020 tarih ve 31171 sayılı resmi gazete ile bu tarihin bir ay uzatılması sebebiyle Covid-19 Ücretsiz İzin Girişleri 17.08.2020 tarihine kadar yapılabilecektir. Temmuz döneminde 17.07.2020 tarihini dikkate alarak giriş yapan işverenlerimiz, mevcut girişlerini 09.07.2020 tarihi itibarıyla değiştirebileceklerdir.

Pandemi dönemi ücretsiz izin sigorta primi ödenir mi?

Pandemi ücretsiz izin döneminde, çalışanlar adına emekliliğe esas uzun vadeli sigorta kolları primleri ödenmemektedir. Bu süre boyunca genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanmaktadır.

Kolay işveren sistemine nasıl kayıt olunur?

Kolay işverenlik kapsamında işyeri tescil edilmek isteniyorsa kolay işverenliğin “EVET” olarak seçilmesi gerekmekte olup, “HAYIR” seçen işverenlerce de sigortalı işe giriş bildirgelerinin sisteme kaydedilmesinden sonra http://e.sgk.gov.tr/ adresinden İŞVEREN- İşveren Sistemi-Kolay İşverenlik adresinden kolay ...

Ücretsiz izin bildirimi nasıl yapılır?

Ücretsiz izin bildiriminin yazılı yapılması gerekir. Sözlü bildirim yapılan işçi işe gelmediği gerekçesiyle işten çıkarma yasağı döneminde dahi işten çıkartılabilir. Ücretsiz izne çıkartıldığına dair sözlü bildirim alan işçi, hiç değilse elektronik posta yoluyla ücretsiz izne çıkartıldığının teyidini talep etmelidir.

Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartlari nedir?

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ ŞARTLARI NELER? Ücretsiz izne başvuru yapabilmek için herhangi bir şart aranmıyor. İşyerinizden ücretsiz olarak izne çıkarıldıysanız, işvereninizin İşkur'a yapacağı bildirim sonrası ücretsiz izin maaş desteğine hak kazanmış olacaksınız.

Ücretsiz izin parası ne zaman bitiyor?

Corona virüs pandemisi süresince ücretsiz izne ayrılan çalışanlar için ödenen nakdi ücret desteği 30 Haziran'da sona eriyor. 1 Temmuz itibariyle de corona virüs kısıtlamaları kapsamında alınan kısıtlamalar kaldırılıyor.

Ücretsiz izin süresince sigorta yatar mı?

SGK Uzmanı Oğuz Aslım, ücretsiz izne çıkarılan vatandaşların SGK primleri açısından olumsuz etkileneceğini söylüyor. ... Bu durum ile karşı karşıya kalan işçiler nakdi destek alabiliyor ancak ücretsiz izinde olduğu dönemde primleri yatırılmıyor. Durum böyle olunca primler yatırılıp işçi açısından gün kazanılmaz.

Pandemi sürecinde SGK primi ödenir mi?

Pandemi sebebi ile ücretsiz izin uygulamasında iş sözleşmesinin durumu: İş Kanunu'na eklenen geçici 10. madde uyarınca, pandemi sebebi ile ücretsiz izin uygulamasında da, tıpkı diğer ücretsiz izin uygulamalarında olduğu gibi, iş sözleşmesi askıda olacak, çalışan iş görme edimini yerine getirmeyecek yani çalışmayacak, ...

Kimler kolay işveren olabilir?

5510 sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi kapsamında 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıran işverenlerden daha önce hiç sigortalı çalıştırmamış (yani Entegre Tescil ve MOSİP üzerinde işveren tescil kaydı oluşmamış) işverenlerce ilk defa ev hizmetleri kapsamında sigortalı çalıştırmaya başlamaları nedeniyle işyeri tescili ...

Iş yeri kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?

İş Kanunu'nun “Yıllık Ücretli İznin Uygulanması” başlıklı 56. maddesinde de, “Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne ...

İşveren işçisini ücretsiz izne çıkarabilir mi?

Yasal düzenlemeye göre işveren, çalışanlarını pandemi döneminde tamamen veya kısmen ücretsiz izne çıkartabiliyor. Bunun için çalışanın onayını alması da gerekmiyor. İşveren tarafından ücretsiz izne ayrılmak, çalışana haklı nedenle fesih hakkı vermiyor.

Ücretsiz izin ödeneği kimlere verilir?

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da ücretsiz izne çıkan vatandaşlar, ücretsiz izin maaş desteğinden yararlanacak. Ekonomi paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak.

Nakdi ücret desteği kimler alabilir?

1-) 1 Aralık 2020 ve sonrasında işe alınan kişiler eğer Ağustos 2020'de sigortalı değil ve işe alındıkları işyerinde Ocak 2019 ila Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilmişlerse nakdi ücret desteğinden yararlanabiliyorlar.

Nakdi ücret desteği ne zamana kadar Uzatildi?

Daha önce, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı" açıklaması yapılmıştı.