Doğal kil ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Doğal kil ne işe yarar?
  2. Yeşil kil ne işe yarıyor?
  3. Saf kil neye iyi gelir?
  4. Beyaz kil ne işe yarar?
  5. Beyaz kil cildi beyazlatır mı?
  6. Saf kil maskesi nasıl yapılır?
  7. Beyaz kil cilde nasıl uygulanır?
  8. Yeşil kil maskesi kaç günde bir yapılır?
  9. Kil maskesi için hangi kil?
  10. Saf kil yüze nasıl uygulanır?

Doğal kil ne işe yarar?

2. Kilin bilinen en önemli özelliği ciltteki yağ dengelemesini sağlayarak fazla yağı almasıdır. Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz doğanın bu mucizesi kil cildinizde yağ dengelemesini sağlayarak ışıl ışıl bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Yeşil kil ne işe yarıyor?

Yeşil kilin cilde birçok faydası bulunmaktadır. Aşırı yağ içeren ciltlerde kirden ve yağdan arındırmada etkilidir. Ciltte ölü tabakanın temizlenmesinde etkili faydası bulunur. Ciltteki kan dolaşımını sağlar ve canlandırır.

Saf kil neye iyi gelir?

Cildi kirden ve yağdan arındırır. Siyah noktaların genişlemesini önler. Cildi arındırdığı için daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Gözenekleri temizlediği için, temizlendikten sonra üzerine uygulanacak ürünlerin daha hızlı ve derin emilmesine yardımcı olur.

Beyaz kil ne işe yarar?

Beyaz kil kuru ciltler dışında kalan ve en çok da yağlı ciltler için kullanılan bir kil cinsidir. Ciltte ortaya çıkan pürüzlenmelerin düzelmesine fayda sağlar. Ciltteki toksinlerden arındırır ve bakterilerin oluşmasını engeller. Cildi parlatarak daha canlı görünmesinde etkili olur.

Beyaz kil cildi beyazlatır mı?

Bu maskeyi 15-20 dakika cildinizde bekletebilir, ılık su ile durulayabilirsiniz. BEYAZ KİL MASKESİ CİLDİ BEYAZLATIR MI? Beyaz kil, beyaz olmasına rağmen cildinizi beyazlatmaz. Beyaz kil, ağartma veya beyazlatma etkisi içermez.

Saf kil maskesi nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı kili, 4-5 yemek kaşığı suda eritin. Yüzünüzden akmayacak bir kıvama gelince içine 1 çay kaşığı bal ekleyip karıştırın. Sonra yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ılık sui le yıkayın.

Beyaz kil cilde nasıl uygulanır?

Uygulanışı:
  1. Krem kıvamına gelen karışımı parmaklarınız ya da bir fırça yardımıyla göz ve dudak çevrenize dikkat ederek yüzünüze güzelce sürün.
  2. Maskeyi 10 dakika kadar yüzünüzde bekletin.
  3. Ardından ılık su yardımıyla cildinizi güzelce durulayın.
Daha fazla öğe...

Yeşil kil maskesi kaç günde bir yapılır?

Kil maskesini hassas cilde sahip olanlar haftada 1 kere. Yağlı ve karma ciltlere sahip olanlar ise haftada en fazla iki defa uygulamalıdır.

Kil maskesi için hangi kil?

Kil maskesi, ciltteki yağ oranını dengelediği için yağlı ciltlerde düzenli kullanılırsa cildin fazla yağlanmasını engeller. Yağlı ciltler için uygun olan kil rengi yeşildir. Kuru ve hassas ciltler için ise genellikle beyaz kil tavsiye edilir.

Saf kil yüze nasıl uygulanır?

Siyah noktalarınız varsa bir tatlı kaşığı papatya suyu ile bir çay kaşığı yeşil kili kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra göz çevrenize dikkat ederek cildinize uygulayın. Maskeniz kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi temizleyin ve bu uygulamayı her hafta bir gün olacak şekilde deneyin.