KPSS kaç oturuma girmeliyim?

İçindekiler:

  1. KPSS kaç oturuma girmeliyim?
  2. Iktisat mezunları hangi kpss'ye girer?
  3. Üniversite okuyan biri Ortaöğretim KPSS sınavına girebilir mi?
  4. Üniversite okuyan biri memur olabilir mi?
  5. KPSS Ortaogretim ne olunur?

KPSS kaç oturuma girmeliyim?

Alan sınavına girmek isteyen arkadaşlar genel kültür genel yetenek + Cumartesi sabah + Cumartesi Öğleden sonra sınavlarına girmeleri yeterli. Ancak kendilerine nokta bir hedef belirlemişler ise örneğin sgk denetmen yardımcılığı gibi yada kaymakamlık gibi, pazar sabah oturumunada girmeleri gerekiyor.

Iktisat mezunları hangi kpss'ye girer?

İktisat / Ekonomi mezunu adayların kamu kurumlarında yer alan a grubu mesleklere atanabilmeleri için her yıl gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunun yanında KPSS A Grubu oturumuna katılmaları gerekmektedir.

Üniversite okuyan biri Ortaöğretim KPSS sınavına girebilir mi?

* Üniversite önlisans ve lisans bölümü okuyan ve henüz mezun olmamış öğrenciler Ortaöğretim KPSS'ye girebilir. Ancak bu öğrencilerin önlisans ve lisans KPSS'ye başvurmamış olmaları gerekmektedir. Yani adaylar ortaöğretim-önlisans-lisans KPSS sınavlarından yalnızca birine girebilir.

Üniversite okuyan biri memur olabilir mi?

Üniversite Okurken Memur Olmak Mümkün mü? Üniversite öğrencilerinin okurken şartlarını taşıdıkları memurluk sınavlarına girmelerine ve hatta memur alımı için yerleştirilmeleri durumunda memur olarak çalışmaya başlamalarında, yasal olarak hiçbir engel yok.

KPSS Ortaogretim ne olunur?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.