Telefonda hangi uygulama ne kadar internet kullanıyor?

İçindekiler:

  1. Telefonda hangi uygulama ne kadar internet kullanıyor?
  2. Interneti hangi program ne kadar kullanıyor?
  3. Dolaşımda mobil veri kullanımı nedir?
  4. Android telefonlarda veri dolaşımı nedir?
  5. Arka plan verileri ne demek?

Telefonda hangi uygulama ne kadar internet kullanıyor?

Peki nasıl kontrol edilir? Bunun için Android telefonlarda ilk olarak Ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ayarlar bölüne giriş yaptıktan sonra "Veri kullanımı" sekmesine basıyoruz. Buradan fotoğraftan da görebileceğiniz üzere belli bir tarih aralığına dair veri tüketimini görebilirsiniz.

Interneti hangi program ne kadar kullanıyor?

Android'de Settings – Data Usage (Ayarlar – Veri Kullanımı) menüsüne erişin. Buradan aşağı doğru kaydırma yapın, uygulamaların tek tek ne kadar veri kullandığını görebileceksiniz.

Dolaşımda mobil veri kullanımı nedir?

Veri dolaşımı, şebeke servis sağlayıcınızın sahibi olmadığı veya işletmediği ağlar üzerinden veri almak için telefonunuzun kullanılması anlamına gelir. Dolaşımdayken, özellikle de yurt dışında bulunduğunuz zamanlarda internete bağlanmak veri maliyetlerini önemli ölçüde artırabilir.

Android telefonlarda veri dolaşımı nedir?

Veri dolaşımı demek yurt dışındayken bulunduğunuz ülkenin operatörleriyle sizin operatörünüzün yapmış olduğu anlaşmayla ek ücretli tarifelerle hattınızı kullanmaya devam etmeniz demektir. Örnekle açıklamak gerekirse Turkcell, Irak'ta hizmet veren Korek operatör firmasıyla anlaşmalıdır.

Arka plan verileri ne demek?

Play Store uygulamasını kullanmak için cihazınızda arka plan verilerini açmanız gerekecektir. Bu seçenek, uygulamaların, onları kullanmadığınız bir sırada daha sonra kullanılmak üzere veri indirebileceği veya bildirimde bulunabileceği anlamına gelir. Ayarlar, her Android sürümünde farklıdır.