Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ne iş yapar?
  2. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması nedir?
  3. Bahçe bitkileri ne demek?
  4. Bahçe Bitkileri Tarımı nedir?

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ne iş yapar?

Tarla Bitkileri bölümü mezunu bireyler meslek hayatlarında üretime yapılacak tarlalar üzerinde detaylı raporlar oluşturmak, laboratuvarlarda ürün geliştirme gibi görevleri bulunmaktadır. Üretimin yapılacağı alanları detaylı bir şekilde analiz ederek, en verimli üretimi belirlemek sorumluluklarından bir tanesidir.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması nedir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, ticari amaçlı üretimi gerçekleştirilmekte olan, ürünlerinden ya da dekoratif amaçlı bizzat kendisinden yararlanılması amaçlanan bitkilerin verimli bir şekilde üretiminin ve takibinin gerçekleştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştiren akademik bir disiplindir.

Bahçe bitkileri ne demek?

"Bahçe Bitkileri" nin Anlamı Nedir? Bahçıvanlık, en temel düzeyde, meyve, sebze, çiçek veya süs bitkisi yetiştirme bilimi veya sanatıdır. Etimolojik olarak, terim iki Latince kelimeye ayrılabilir: hortus ("bahçe" anlamına gelir) ve kült ("tilling" anlamına gelir).

Bahçe Bitkileri Tarımı nedir?

Tarımın, meyve ağaçları, asma, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliğiyle uğraşan dalına “Bahçe Bitkileri Tarımı” adı verilmektedir. Bahçe Bitkileri tarımının, sebzecilik yönünden tarla tarımıyla; süs bitkileri yetiştiriciliği açısından ormancılıkla yakın ilişkisi bulunmaktadır.