Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?
  2. Yatay gecis hakki kac defa?
  3. Birden fazla yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi?
  4. Ilahiyat hazırlık sınıfında yatay geçiş yapılabilir mi?
  5. Hazırlık sınıfında burs kesilir mi?
  6. Üniversite hazırlık ne demek?

Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay geçiş en erken güz dönemi sonundan itibaren yapılabilir. Bazı üniversiteler dönem ortasında yatay geçişe izin vermemektedir. Geçiş yapmak istediğiniz üniversite dönem arasında geçişe izin vermezse yıl sonunda geçiş yapabilirsiniz.

Yatay gecis hakki kac defa?

KAÇ KEZ YATAY GEÇİŞ YAPILIR? Öğrenciler sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmeleri mümkün.

Birden fazla yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi?

Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.

Ilahiyat hazırlık sınıfında yatay geçiş yapılabilir mi?

Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.

Hazırlık sınıfında burs kesilir mi?

Evet kesilir, isteğe bağlı hazırlık okuyup da KYK bursu kesilen birçok öğrenci bulunmaktadır. Hazırlık sınıfından kaldıktan sonra yaz okulunda veya yapılan farklı bir hazırlık atlama sınavıyla hazırlığı geçerseniz ve bu durum ekim ayına kadar YÖKSİS kayıtlarında görünürse bursunuz devam eder.

Üniversite hazırlık ne demek?

Üniversitelerde hazırlık sınıfları öğrenciye ücretsiz olarak üniversite tarafından sağlanan, bir senelik hazırlanma ve yabancı dil öğrenmesi tanınan eğitim sınıfıdır. Günümüzde her üniversitede hazırlık sınıfları yer almakta ancak her bölüm için hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.