Gider tahakkukları dönem sonunda kalan verir mi?

İçindekiler:

  1. Gider tahakkukları dönem sonunda kalan verir mi?
  2. Kira tahakkuku ne demek?
  3. Kira giderleri hangi hesapta takip edilir?
  4. Stopaj hangi durumlarda ödenmez?
  5. Stopaj kime kesilir?

Gider tahakkukları dönem sonunda kalan verir mi?

381 Gider Tahakkukları Hesabının İşleyişi: Dönem sonunda, döneme ait olarak hesaplanacak tutarlar ilgili gider ve zarar hesapları karşılığında bu hesaba alacak kaydedilir. Sonraki dönemde, alacakların kesinleşmesiyle hesaptaki tutarlar bu hesabın borcuna karşılık ilgili hesapların alacağına kaydedilerek kapatılır.

Kira tahakkuku ne demek?

Kira gelirinin gayrimenkul sahibine ulaşmadan önce vergisinin ödenmesi işlemidir. Bu sayede vergi ödemeleri düzenli ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Kiracı, kira stopajını ödemekle mükelleftir.

Kira giderleri hangi hesapta takip edilir?

Kiranın neti ve hesaplanan % 10 gv stopajı toplamı 700 lü hesaplara borç yazılır. Ödenecek vergi 360 hesaba kira ödemesi ise 329 veya 102 hesaba alacak yazılır.

Stopaj hangi durumlarda ödenmez?

Personele yapılan ücret ödemelerinden serbest meslek ödemelerine (avukatlık, mali müşavirlik ücretleri vb.), kira ödemelerinden mevduat faizine, kanunda sayılmış daha pek çok ödemede stopaj kesintisi yapılır.

Stopaj kime kesilir?

Stopaj ticari kazançlarda kanunda belirtilen tutarda ödenir. Bir kişiye meslek hizmeti yaptırdığınızda, yaptığınız ödemenin içerisinden Stopaj Vergisi kesilir ve kesilen kısımdan kalan kısmı siz karşı tarafa ödersiniz.