CNC freze nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. CNC freze nedir ne işe yarar?
  2. Freze çakıları nelerdir?
  3. Kırlangıç kuyruğu hangi tip freze çakıları ile açılır?
  4. Malafa mili nedir?
  5. Frezelerde çevresel bölme işlemlerinde ne kullanılır?
  6. Doğrusal bölme aparatı nereye takılır?
  7. Döner tabla nedir?
  8. Asfalt Freze nedir?
  9. Kalıpçı freze nedir?

CNC freze nedir ne işe yarar?

CNC Freze Tezgahları bilgisayar entegre edilmiştir. Böylece tezgahın ve kesici takımın her türlü hareketleri bilgisayar tarafından kumanda edilmektedir. Bu tür tezgahlara aynı zamanda işleme merkezi adı da verilir. Bunun nedeni frezeleme işlemlerinin yanında diğer pek çok işlemleri de yapmalarıdır.

Freze çakıları nelerdir?

Freze çakıları; iş parçasına değdirilerek parça üzerinden belirli bir miktar talaş kaldırılır. Bu işlem için çakı, kendi ekseni etrafında döndürülür. Yani iş parçası ile çakı hareket halinde olmalıdır. Dolayısıyla iş parçası ile freze çakısı arasındaki ilişki iyi bilinmelidir.

Kırlangıç kuyruğu hangi tip freze çakıları ile açılır?

açılabilir. Ayrıca aynı anda birbirine dik iki yüzeyi işlemek mümkündür. (Resim 1.

Malafa mili nedir?

(teknik) Önceden delinmiş parçaları tornalamaya özgü torna tezgahı bağlama aleti. Döner frezeleri harekete geçirmek ve desteklemek için kullanılan mil.

Frezelerde çevresel bölme işlemlerinde ne kullanılır?

Basit bölme aparatı, bölme puntası, divizör gibi aletler çevresel bölme işlemlerinde kullanılır. Çelik cetvel, kremayer dişli yapımı, peş peşe delinen delik ya da kanal açma işlemleri yüzeysel bölme işlemi ile gerçekleştirilir.

Doğrusal bölme aparatı nereye takılır?

1.

Döner tabla nedir?

1. Metal işlemede üzerindeki cihazın ayarlanması ile kesme ya da delme işleminin tam yapılabilmesini sağlayan ve bir eksen etrafında çok küçük derecelerde dönebilen tabla.

Asfalt Freze nedir?

Asfalt tabakalarının tamamen kaldırılmasında kullanılan iş makineleridir. Asfalt sökme işleminin yanı sıra sökülen asfalt tabakalarının bir konveyör yardımı ile zeminden alınarak kamyona aktarılmasını sağlar.

Kalıpçı freze nedir?

Kalıpçı Freze Tezgahı Hazırlanan mastar veya şablon kalıbını tezgâh tablasında özel bir “ İzleyici Uç” veya “ Elektronik Göz” denilen uçla izlenerek kopya edilmesidir. Tezgâhın yapısında izleyici uç, pim veya benzeri araçla, yapılacak iş parçası ve şablon birbirine uygun konumda tablaya bağlanmışlardır.