Mide küçültme ameliyatı kaç gün sonra iyileşir?

İçindekiler:

  1. Mide küçültme ameliyatı kaç gün sonra iyileşir?
  2. Mide ameliyatı sonrası ne yenir?
  3. Mide Ameliyattan sonra ne zaman yemek yenir?
  4. Mide ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?
  5. Kasık fıtığı ameliyatı olan kişi nasıl beslenmeli?
  6. Mide küçültme ameliyatı sonrası tekrar kilo alınır mı?
  7. Tüp mide ameliyatında sonra kaçak riski ne kadar sürer?

Mide küçültme ameliyatı kaç gün sonra iyileşir?

Genellikle hastanın iyileşme durumuna bağlı olarak tüp mide ameliyatından yaklaşık 4 gün sonra hasta taburcu edilmektedir.

Mide ameliyatı sonrası ne yenir?

Ameliyat sonrası 1-4 Hafta; Sulu yumuşak ve püre tarzı gıdalar (çorba, yoğurt, sebze yemekleri, rafadan yumurta, meyve püresi), ızgara veya fırında balık. Ameliyat sonrası 1-3 ay; +güveç (sebze+et), kebap, haşlama et, tavuk, pişmiş sebzeler, fasulye ve baklagiller.

Mide Ameliyattan sonra ne zaman yemek yenir?

Ameliyattan sonraki ilk 15 gün hastaların sıvı beslenme dönemine girmesi gerekir. Sıvı beslenme döneminde öncelikle “berrak sıvı” diyeti tamamlanır ve 3. günden sonra “sıvı” gıdalara geçiş yapılır. Berrak sıvı diyeti dönemi henüz hastalar taburcu olmadan başlar ve operasyonun 3. günü sonlanır.

Mide ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?

Tüp mide ameliyatı sonrası yemeklerle beraber sıvı tüketilmemesi tavsiye edilir. Yemeğin üzerinden en az 30 dakika sonra su içilmesi gerekir. Katı gıdalara geçildiğinde ise yemeklerin çok çiğnenerek yavaş tüketilmesine dikkat edilmelidir. Katı gıdaların da yumuşak hatta ezilmiş olması ilk haftalarda çok önemlidir.

Kasık fıtığı ameliyatı olan kişi nasıl beslenmeli?

Kasık fıtığı ameliyatından yaklaşık 3-4 saat sonra hastalarımız su ve sulu gıda almaya başlar. Aynı gün akşamı normal yemek veriyor ve isterlerse taburcu ediyoruz. Fıtık hastalarımızın yarıdan fazlası aynı gün akşam taburcu oluyorlar.

Mide küçültme ameliyatı sonrası tekrar kilo alınır mı?

Mide küçültme ameliyatı esnasında mide olması gereken büyüklükten daha geniş bırakılır ise ameliyat sonrası kilo verimi olsa da istenilen kiloya ulaşılamaz. Bunun sonucunda tekrar kilo alımı başlar. Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş ise bundan sonraki süreçte kilo alımı hastaya bağlıdır.

Tüp mide ameliyatında sonra kaçak riski ne kadar sürer?

Kaçak ameliyattan sonra sıklıkla ilk 48 saatte ortaya çıkar. Daha sonraları ortaya çıkan kaçaklar genellikle karın içine kanama olması ve bunu iltihaplanması gibi başka nedenleri sonucudur. Kaçakların % 90'ı hasta hastanede yatarken olur.