Kpssp17 puan türü nedir?

İçindekiler:

  1. Kpssp17 puan türü nedir?
  2. KPSS-A ya Mühendisler girebilir mi?
  3. Mühendis KPSS-A mı B mi?
  4. KPSS A ve B arasındaki fark nedir?

Kpssp17 puan türü nedir?

P17 Puan Türü iktisat ağırlıklı; P48'e benzer bir test dağılımı gösteren bir puan türüdür. Bu sebeple bu puan türüyle alım yapan çok az kurumun olacağını düşünmekteyiz. Hepinize sabır isteyen KPSS, kurum sınavı ve mülakat sürecinde başarılar diliyoruz. ...

KPSS-A ya Mühendisler girebilir mi?

KPSS-A sonuçları sadece müfeetiş, uzman, denetmen yardımcısı alımlarında kullanılacaktır. Bunun dışında kalan diğer tüm unvanlar için, -örneğin mühendis, sağlık memuru, hemşire, imam hatip, tekniker, memur, şoför vb. tüm unvanlar için- bu sınav sonuçları kullanılamayacaktır.

Mühendis KPSS-A mı B mi?

Yukarıda belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS A ve B arasındaki fark nedir?

Kpss A sınavı her yıl ÖSYM tarafından düzenlenmektedir, Kpss B sınavı ise 2 yılda bir düzenlenmektedir, Kpss B sınavına tüm lisans mezunları girebilmektedir, ... KPSS-A kadrolar dışındaki mühendislik, teknikerlik, teknisyenlik, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B grubu kadrolarda yer almaktadır.