Muhasebe stajı da neler yapılır?

İçindekiler:

  1. Muhasebe stajı da neler yapılır?
  2. SMMM sınav başvurusu nasıl yapılır?
  3. SMMM Staj Dosyası kaç yıl geçerli?
  4. SMMM staja başlama sınavı hangi aylarda?
  5. SMMM Sınavı 2021 ne zaman?
  6. SMMM yeterlilik sınavı 2021 ne zaman?

Muhasebe stajı da neler yapılır?

Temel görevleri; mali rapor hazırlığı yapmak, banka hesap mutabakatlarını gözlemlemek, veri giriş görevlerini yerine getirmek, kredi kontrollerini gerçekleştirmek, finans ekibini desteklemek ve denetimleri gerçekleştirme konularında departman yöneticilerine yardımcı olmaktadır.

SMMM sınav başvurusu nasıl yapılır?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacak. İlk kez sınava katılacak adaylar, TEOS üzerinden ön başvurusunu yaptıktan sonra bu belgenin yazıcı çıktısını, sınav başvuru dosyası ile birlikte bağlı olduğu SMMM Odası Başkanlığına teslim edecek.

SMMM Staj Dosyası kaç yıl geçerli?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliği hükümlerine göre; 1) Staj süresi 3 yıldır.

SMMM staja başlama sınavı hangi aylarda?

Başvuru ayları Nisan, Ağustos ve Aralık'tır. Staja Başlama Değerlendirmesi Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol gereği Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. Sınav soruları Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmakta olup sınav organizasyonu tamamen Anadolu Üniversitesi 'nin sorumluluğundadır.

SMMM Sınavı 2021 ne zaman?

Yeminli mali müşavirlik 2021/1 dönem sınavları ise Ankara'da 22-31 Mayıs'ta yapılacak. Sınava ilk kez katılacakların 1-15 Mart, tekrar katılacakların 1 Mart-19 Nisan döneminde başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular, TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden gerçekleştirilecek.

SMMM yeterlilik sınavı 2021 ne zaman?

2021/1 Dönem SMMM Mesleki Yeterlilik Sınavları 03-04 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacaktır.