Bankacılık için hangi dersler önemli?

İçindekiler:

  1. Bankacılık için hangi dersler önemli?
  2. 4 yıllık Bankacılık ve Finans mezunları ne iş yapar?
  3. Finans ve Bankacılık önü açık mı?
  4. Finans okuyan ne iş yapar?

Bankacılık için hangi dersler önemli?

İktisat, finans, muhasebe, hukuk, yönetim, istatistik ve matematik gibi temel derslerin yanı sıra, bankacılık sektöründe uzmanlık gerektiren risk yönetimi ve denetim gibi alanlara yönelik dersler de verilmektedir.

4 yıllık Bankacılık ve Finans mezunları ne iş yapar?

Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler finans gibi işlerde çalışmaktadır.

Finans ve Bankacılık önü açık mı?

Bankacılık ve finans bölümünün önünün de son derece açık olduğunu belirtmekte fayda var. Türkiye bankacılık sektöründe 200 binden fazla çalışan bulunmaktadır. ... Bankacılık ve finans bölümü mezunları ekonomi çevrelerinin hemen her noktasında görev alma ve kariyer yapma fırsatına erişmektedirler.

Finans okuyan ne iş yapar?

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.