Nasıl denklik alınır?

İçindekiler:

  1. Nasıl denklik alınır?
  2. Vatandaşlık denklik belgesi nasıl alınır?
  3. Vatandaşlık denklik belgesi nedir?
  4. Isim denklik belgesi e devletten alınır mı?
  5. Apostilli isim denklik belgesi nereden alınır?
  6. Isim değişikliğini nereden takip edebilirim?

Nasıl denklik alınır?

Talebe ilişkin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu bir dilekçe ve 50 TL işlem ücretinin yatırıldığına dair dekont ile elden ya da posta yoluyla başvuru yapılması hâlinde Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkalığı tarafından ilgili yazı hazırlanarak elden ya da posta yoluyla teslim edilmektedir.

Vatandaşlık denklik belgesi nasıl alınır?

İsim Denklik Belgesi almak isteyen kişi ikamet ettiği adresin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü'ne şahsen başvuru yapabilir. İsim denklik belgesi başvurusu yapa kişinin ilk önce Türk vatandaşlığına geçmeden önceki ad ve soyadının MERNİS (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) veri tabanında bulunup bulunmadığı sorgulanır.

Vatandaşlık denklik belgesi nedir?

İsim denklik belgesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanan kişilerin, Türkçe isim ile soyismi seçmelerine paralel olarak geçerli olan bilgilerini nüfus kayıtlarına işletme durumudur.

Isim denklik belgesi e devletten alınır mı?

İsim denklik belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden kolaylıkla sorgulanabilmektedir. ... Giriş işlemleri sonrası Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasında yer alan ve kuruma ait internet sitesi üzerinden sunulan hizmetler bölümünde bulunan, isim denklik belgesi sorgulama kısmının tıklanması gerekmektedir.

Apostilli isim denklik belgesi nereden alınır?

İsim denklik belgesi, İlçe Nüfus Müdürlüklerinden ya da Başbakanlık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınabiliyor.

Isim değişikliğini nereden takip edebilirim?

  • Genel Müdürlük.
  • Alo 199 (Çağrı Merkezi)
  • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri.
  • İlçe Nüfus Müdürlükleri.