Ekonometri Bölümü Hangi fakültede?

İçindekiler:

  1. Ekonometri Bölümü Hangi fakültede?
  2. DEÜ Iibf hazırlık var mı?
  3. Kamu Yönetimi hazırlık var mı?
  4. Iibf mezunları ne iş yapar?
  5. Iktisat mezunları nerelere atanabilir?
  6. Iktisat bölümü mezunları kaç puanla atanır?
  7. Işletme mezunu kpss ile nerelere atanır?
  8. Işletme mezunu ne memuru olabilir?

Ekonometri Bölümü Hangi fakültede?

Ekonometri Bölümü, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yedinci bölümü olarak 2009'da kuruldu.

DEÜ Iibf hazırlık var mı?

Eğitim Süresi: 4 yıldır. İsteğe bağlı 1 yıl İngilizce Hazırlık okunabilmektedir.

Kamu Yönetimi hazırlık var mı?

Bölüm 4 yıllıktır ancak Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Hacı Bayram Veli gibi bazı üniversitelerde hazırlık sınıfı da bulunmaktadır. Kamu yönetimi, genellikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bölümü olarak eğitim vermektedir.

Iibf mezunları ne iş yapar?

Uzman kadrolarda ise, Vergi müfettişliği, Sayıştay denetçiliği, Gelir uzmanlığı, Maliye Uzmanlığı, Defterdarlık Uzmanlığı, İdari Yargı Hakimliği, Kaymakamlık gibi kadrolara girebileceklerdir.

Iktisat mezunları nerelere atanabilir?

İİBF Mezunları Açıktan atamalarda atanabilir mi ? Merkezi atamada atanamayan İİBF mezunlarının açıktan atamada atanabilme şansı oldukça yüksektir. Açıktan atamalar ile özellikle Gümrük Bakanlığı, KYK, ptt alımları, Adalet bakanlığı gibi alımlara başvuru yapabilirler.

Iktisat bölümü mezunları kaç puanla atanır?

İktisat mezunlarının başvurabildiği bu kadrolara gerçekleştirilen yerleştirmelere bakıldığında en büyük puan ile atanan adayın 98,200 puan ile en küçük puan ile yerleştirilen adayın ise 85,797 puan ile yerleştirilmesinin yapıldığı görülmektedir.

Işletme mezunu kpss ile nerelere atanır?

İşletme bölümü mezunu adayların KPSS'ye iki yönden katılma imkanları bulunmaktadır. Bu yönler KPSS A Grubu sınavlarına katılarak a grubu kariyer mesleklere yerleşmek ile KPSS Lisans sınavına katılarak b grubu memurluklara yerleşmektir.

Işletme mezunu ne memuru olabilir?

İşletme mezunları gerekli şartları taşıyorlarsa polis memuru da olabilirler. 6 aylık (normalde eğitim 2 yıl ama üniversite mezunu olduğunuz için 6 ay) bir eğitimin ardından polis memuru olarak atanırsınız.