Makine teknikeri mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Makine teknikeri mezunu ne iş yapar?
  2. Tekniker kaç yıllık?
  3. Tekniker görevi nedir?
  4. Muhasebe mezunu teknisyen olur mu?
  5. Ticaret Meslek Lisesi mezunları teknisyen olabilir mi?

Makine teknikeri mezunu ne iş yapar?

Makine teknikeri, makinelerin üretimi ve bakımından sorumludur. Makinelerin arıza önleyici bakımının yapılması, üretici talimatlarının takip edilmesi, anormalliklerin tespit edilmesi, cihazların kontrol edilmesi, teknik sorunların giderilmesi ve çeşitli ürün bileşenlerinin üretilmesiyle görevlidir.

Tekniker kaç yıllık?

teknikerin tek farkı meslek lisesinden sonra iki yıl meslek yüksekokulu okuması. O zaman tekniker ezberde iyi, teknisyen de pratikte iyi olmalı. Eğer tekniker liseden de aynı bölüm mevzunuysa daha becereklidir. Tekniker bilir çünkü mantıken o daha fazla eğitim almıştır.

Tekniker görevi nedir?

Teknikerler şu görevleri yerine getirirler; Bilgisayarların ve makinelerin programlanmasını yapmak, Kurulumu gerçekleştirmek, ... Bilgisayar ortamında veri toplamak, düzenli ve sistemli bir şekilde tasnif etmek ve kullanılabilir hale getirmek.

Muhasebe mezunu teknisyen olur mu?

Örnek verilecek olursa Milli Eğitim Bakanlığının görüşü dikkate alındığında ortaöğrenim düzeyindeki "muhasebe" bölüm mezunlarına "teknisyen" unvanı verilirken, iki yıllık yükseköğrenim düzeyinde "muhasebe" bölümü mezunları Yükseköğretim Kurulunca tekniker değil, meslek elemanı olarak değerlendirilmektedir.

Ticaret Meslek Lisesi mezunları teknisyen olabilir mi?

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, bu kararıyla, Ticaret Meslek Lisesi mezunu memurların teknisyen kadrosuna atanabilmesine hükmetmiştir.