Güvenlik Bilimleri Fakültesi ne zaman açılacak?

İçindekiler:

  1. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ne zaman açılacak?
  2. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ne demek?
  3. Güvenlik Bilimleri Fakültesi mezunları ne iş yapar?
  4. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü nedir?
  5. Polislik sınavı başvurusu ne zaman?
  6. Lise mezunu polisliğe başvurabilir mi?

Güvenlik Bilimleri Fakültesi ne zaman açılacak?

*güvenlik bilimleri enstitüsünün 22 şubat 2021 tarihinde başlayacak olan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi dersleri “uzaktan öğretim” yöntemi ile verilecektir.

Güvenlik Bilimleri Fakültesi ne demek?

Polis Akademisi Başkanlığı-Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Emniyet teşkilatının amir sınıfı personel ihtiyacını karşılayan, 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren, özel disiplin kuralları olan parasız yatılı bir eğitim kurumudur.

Güvenlik Bilimleri Fakültesi mezunları ne iş yapar?

Mezun olanlar polis, jandarma birimlerinde görev alabilir ya da fabrikalarda, hastanelerde çalışabilir, ülkenin geleceğinde etkili olabilir. Çelik, istihbarat bölümü mezununun ajanlık yapıp yapamayacağına ilişkin ise "İstihbarat mezunu ajan da olabilir." dedi.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü nedir?

Güvenlik Bilimleri Enstitümüzde; Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi, Uluslararası Güvenlik, Ceza Adaleti ile Suç Araştırmaları alanlarında 10 programda yüksek lisans ve 2 doktora eğitimi verilmekte olup halen 276 yüksek lisans ve 54 doktora öğrencisi eğitimlerine devam etmektedir.

Polislik sınavı başvurusu ne zaman?

Her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekleyen POMEM ön başvuruları 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek.

Lise mezunu polisliğe başvurabilir mi?

Lise ve dengi okul mezunu olmak. ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. ... (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)