Diploma puanı nasıl hesaplanır lise?

İçindekiler:

  1. Diploma puanı nasıl hesaplanır lise?
  2. Öğrenci diploma notu nedir?
  3. YKS için okul puanı nasıl hesaplanır?
  4. Okul puanları nasıl hesaplanır?
  5. Okul puanı hesaplama nasıl yapılır?

Diploma puanı nasıl hesaplanır lise?

Öğrencinin derslerden aldığı dönem puanlarının aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, haftalık toplam ders saatine bölünmesi ile de YBP elde edilecektir. Puanlama 100 üzerinden yapılacaktır.

Öğrenci diploma notu nedir?

Diploma Notu Nedir? Bir öğrencinin diploma puanı Lise-1-2-3-4. sınıfların Yıl Sonu Başarı Ortalamalarının aritmetik ortalamasıdır.

YKS için okul puanı nasıl hesaplanır?

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu %60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP'si 60 olacaktır.

Okul puanları nasıl hesaplanır?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Örneğin lise diploma notunun 70 olduğu bir öğrenci düşünelim. Haliyle 5 ile çarparsak 350 eder. Bu 350 puan o kişinin OBP puanı olmuş oluyor.

Okul puanı hesaplama nasıl yapılır?

Aslında OBP dediğimiz puan, diploma notunun 5 ile çarpılmış hali. Diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP'si de 500 oluyor. En düşük mezun olma notu da 50 olduğu için, alabileceğin OBP 250-500 arasında diyebiliriz. OBP hesaplama, lise diploma puanı hesaplama olarak da geçebiliyor.