IQ nedir ne amaçla kullanılır?

İçindekiler:

  1. IQ nedir ne amaçla kullanılır?
  2. Alt ölçekleri sözel bölüm ve performans bölümünden oluşan zeka ölçeği nedir?
  3. WISC 4 nedir?
  4. CAS ve WISC 4 mü?
  5. WISC-R zeka testi ne kadar sürer?
  6. WISC-R eğitimini kimler alabilir?

IQ nedir ne amaçla kullanılır?

IQ testi, insan zekasını ölçmek için kullanılır. Basitçe söylemek gerekirse, IQ testi problem çözme ve akıl yürütme yeteneğinizi ölçer. IQ testi ortalama puan olarak 100 ile standartlaştırılmış bir ölçek kullanır. Çoğu testte, 90 ila 110 arasında bir puan ortalama zekayı gösterir.

Alt ölçekleri sözel bölüm ve performans bölümünden oluşan zeka ölçeği nedir?

Her biri genel zeka bölümünü oluşturan birden fazla yeteneği ölçen WISC-R zeka ölçeği, 12 alt testten oluşmaktadır. Bu 12 alt test sözel bölüm ve performans bölüm olmak üzere ikiye ayrılan bir sınıflama da çocuğa sunulmaktadır.

WISC 4 nedir?

Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Wisc-r testinin 1980'li yıllarda geliştirilmiş olmasına kıyasla oldukça yeni, Türkiye'deki norm çalışmaları 2016 yılında tamamlanmış ülkemizdeki en kapsamlı ve en güvenilir zeka testi testidir. Bu test bireysel olarak uygulanır.

CAS ve WISC 4 mü?

WISC-IV Zeka testi 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 11 ay yaş aralığındaki çocukların bilişsel becerilerini ölçen klinik ölçme aracıdır. CAS Testi, 5-17 yaşları arasındaki bireylerin Planlama, Dikkat, Eşzamanlı ve Ardıl Bilişsel işlemlerini değerlendirmek için geliştirilmiştir. ...

WISC-R zeka testi ne kadar sürer?

WISC-R Çocuk Zeka Testi, 6 ila 16 yaş arası çocuklar için uygundur. Bireysel olarak uygulanan bu test 1-1,5 saat sürmektedir.

WISC-R eğitimini kimler alabilir?

Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Okul Öncesi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Aile Danışmanları, Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışanlar.