KYK kredisi tekrar alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. KYK kredisi tekrar alınabilir mi?
  2. Ön lisansta kredi alan lisansta alabilir mi?
  3. Kredi ve burslar ne zaman yatacak?
  4. Kyk öğrenim kredisi ne zaman yatacak?

KYK kredisi tekrar alınabilir mi?

Burs Yönetmeliğine göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyle kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha tekrar burs verilmemektedir. Ancak bu öğrenciler lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.

Ön lisansta kredi alan lisansta alabilir mi?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Kredi ve burslar ne zaman yatacak?

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? KYK burs ve kredi ödemeleri genel olarak her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapılıyor. TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Aralık, "2" olanlar 7 Aralık, "4" olanlar 8 Aralık, "6" olanlar 9 Aralık, "8" olanlar 10 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

Kyk öğrenim kredisi ne zaman yatacak?

KYK BURS VE KREDİ ÖDEME TARİHLERİ kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara kademeli olarak yatırılıyor. Buna göre; T.C. kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Şubat'ta, “2” olanlar 7 Şubat'ta, “4” olanlar 8 Şubat'ta, “6” olanlar 9 Şubat'ta ve “8” olanlar da 10 Şubat'ta ödemelerini hesaplarından alabilecek.