Diplomamı nasıl denklik alabilirim?

İçindekiler:

  1. Diplomamı nasıl denklik alabilirim?
  2. Diş hekimi olmak için Türk vatandaşı olmak gerekir mi?
  3. Yabancı doktor türkiyede çalışabilir mi?
  4. Yabancı doktor muayenehane açabilir mi?
  5. Yabancılar hemşirelik yapabilir mi?
  6. Çalışma izni nasıl alabilirim?
  7. Çalışma izni nasıl alınır?
  8. Sokağa çıkma izin belgesi nasıl alınır?

Diplomamı nasıl denklik alabilirim?

DENKLİK BELGESİ NASIL ALINIR? Denklik başvuruları, ön başvuru sırasında sisteme yüklenen belgelerle diğer başvuru belgelerine "görülmüştür" kaşesi basılarak tamamlanacak. Belge asılları, başvuru sahibine veya resmi vekaletnamesi bulunan vekile iade edilecek. Denklik işlemleri, Denklik Otomasyon Sisteminden yürütülecek.

Diş hekimi olmak için Türk vatandaşı olmak gerekir mi?

Türkiye'de Diş Hekimi olarak çalışmak isteyen Türk uyruklu yabancılar için vatandaş olma şartı aranmaz. Fakat Türk uyruklu yabancılardan çalışma ve oturma izinleri istenir. ... T.C. vatandaşı olunması durumunda, diploma denkliğinin YÖK tarafından onaylanıp, Sağlık Bakanlığı tarafından ise tescil ettirilmesi gerekmektedir.

Yabancı doktor türkiyede çalışabilir mi?

Yabancı Doktor Çalışması İçin Gerekli Koşullar. Yabancı Doktorlar Türkiye'de özel hastanelerde ve kliniklerde çalışabilmekteler. ... Yukarıda da belirttiğimiz gibi yabancı uyruklu doktorların Sağlık Bakanlığı'ndan ön izin belgesi alması gerekmektedir.

Yabancı doktor muayenehane açabilir mi?

Yabancı uyruklu hekimim, muayenehane açabilir miyim? 6/1/2011 tarih ve 27807 sayılı Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesinin 11 inci fıkrası çerçevesinde, yabancı uyruklu hekimlerin muayenehane açmalarına yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır.

Yabancılar hemşirelik yapabilir mi?

Türkiye'de özel sağlık kuruluşlarında yalnızca yabancı uyruklu doktorlar ve hemşireler çalışabilir. Yani yabancı uyruklu ebeler, diş hekimleri ve eczacılar Türkiye'de çalışamazlar.

Çalışma izni nasıl alabilirim?

Çalışma izin belgesi e Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e Başvuru ekranından kolayca alınabiliyor. Tam kapanmada uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde çalışma belgesi sayesinde vatandaşlar adli/idari para cezası almayacak.

Çalışma izni nasıl alınır?

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? Çalışma belgeleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranından temin edilecek. SGK çalışma izin belgesi çıktı olarak da alınabilecek.

Sokağa çıkma izin belgesi nasıl alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.