KDD ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. KDD ne işe yarar?
  2. Fizik tedavi tens cihazı nedir?
  3. Tens Pedi jeli ne işe yarar?
  4. TENS cihazı kaç volt?
  5. TENS Hangi akım?
  6. Akım geçiş süresi nedir?
  7. Fizik Tedavi Infraruj nedir?

KDD ne işe yarar?

Bir anlamda atermik etkisidir. KDD endikasyonları: Eklem hastalıklarına: Dejeneratif durumlarda, travmatik artritlerde. Yumuşak doku lezyonlarına: Kas spazmına yol açan durumlar, fibrozit, miyofasial sendromu.

Fizik tedavi tens cihazı nedir?

Tens Cihazları, hissedilen ağrıya karşı, vücudun doğal savunma mekanizmasını uyarmayı amaçlar. Son derece güvenli cihazlardır, yan etkileri yoktur. Uygulama deriye yapıştırılmış elektrotlar vasıtası ile cilt yüzeyine yakın sinir dokusunun çok düşük şiddetli elektrik akımları ile uyarılmasıdır.

Tens Pedi jeli ne işe yarar?

tens pedi jeli Beyaz 1000 ml..tens jeli Her türlü ultrasonografi ve dopler uygulamasında cilt ile prob arasındaki havayı keserek ultrasonografi dalgalarının cihaz ekranına daha net ve kesintisiz gelmesini sağlar.

TENS cihazı kaç volt?

Klinik tipi tens cihazı: Taşınamaz, 220 V şehir şebekesine bağlı olarak çalışır. 2, 4, 6 ve 8 birbirinden bağımsız kanallı modelleri şeklinde mevcuttur.

TENS Hangi akım?

TENS: Frekansı 1-150 Hz. olan alçak frekanslı akımdır. TENS akım geçiş süresi, frekans ve genliği ayarlanarak sinir liflerini ayrı ayrı uyarmak mümkündür.

Akım geçiş süresi nedir?

Akım gözle görünür kas kontraksiyonu oluncaya kadar artırılmalıdır. Akım geçiş süresi 150-200 µsn, frekansı ise 1-5 Hz'dir. Frekansın düşük olması sebebiyle bu akıma akupunktur TENS'de denmektedir.

Fizik Tedavi Infraruj nedir?

İnfraruj, fizik tedavide kullanılan bir ışık tedavi yöntemidir. toksinlerin atılmasını sağlar. Hasta rahat bir pozisyonda yatar. bir sıcaklık duyacağı doz ayarlanır.