Kimler din kültürü öğretmeni olabilir?

İçindekiler:

  1. Kimler din kültürü öğretmeni olabilir?
  2. Din kültürü öğretmeni nerelerde çalışabilir?
  3. Din Kültürü Öğretmenliği KPSS hangi sınavlara girmeliyim?
  4. Ilahiyat fakültelerine formasyon verilecek mi?

Kimler din kültürü öğretmeni olabilir?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabilmek için kişilerin bazı şartlarını tamamlamaları gerekir. Bunun ilk şartı ise ilgili 4 yıllık lisans mezunu olmaktır. Lise eğitimi tamamlandıktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü kazanılmalı ve bu bölüm başarılı bir şekilde bitirilmelidir.

Din kültürü öğretmeni nerelerde çalışabilir?

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okullarda özel okullarda Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışmaktadırlar. Kendi branşı dışında ayrıca aylık karşılığı okutabileceği dersler ; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Din Kültürü ve Meslek Ahlakı, derslerdir.

Din Kültürü Öğretmenliği KPSS hangi sınavlara girmeliyim?

KPSS ÖABT ile ataması olacak olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarının kullanacağı puan türü KPSS p121 puan türüdür. Tercihler KPSS p121 puan türü ile yapılacak ve atamalar da bu puan türü ile olacak.

Ilahiyat fakültelerine formasyon verilecek mi?

Formasyon uygulaması nasıl bir sürece evrilecek? İlahiyat, İslami İlimler, İslam ve Din Bilimleri Eğitimi Fakülteleri mezunları da tıpkı Eğitim Fakültesi mezunları gibi formasyon (Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans (ÖMB-TZYL) programı) almadan atanma talep ediyorlar.