Bir işçi ayda kaç saat çalışır?

İçindekiler:

  1. Bir işçi ayda kaç saat çalışır?
  2. Kısa çalışma kaç saat olmalı?
  3. Kısa çalışma ödeneğinde kaç gün çalışılır?
  4. Kısa çalışma döneminde fazla mesai yapılır mı?
  5. Kçö kaç gün?
  6. Kısa çalışma ödeneği kıdem tazminatını etkiler mi?
  7. Kısa çalışma ödeneği farkını işveren ödeyebilir mi?

Bir işçi ayda kaç saat çalışır?

SSK işlemlerinde ay 30 gün olarak dikkate alınmakta, dolayısıyla aylık çalışma süresi de 30×7.

Kısa çalışma kaç saat olmalı?

Kısa çalışmanın uygulanmaya başlaması işverenin çalışma süresini en az üçte biri oranında azaltmasına bağlıdır. Dolayısıyla kısa çalışmada olan bir işçi en fazla haftada 30 saat çalıştırılabilecektir. İşçi 30 saati geçmemek şartıyla işverenin belirlediği haftalık süre kadar çalışmakla yükümlüdür.

Kısa çalışma ödeneğinde kaç gün çalışılır?

Kısa çalışma ödeneğinden yaralanabilmek için işyerinin çalışma süresini en az üçte bir oranında azaltması gerekir. Üçte bir oranında azaltılması demek, haftalık 6 gün çalışılıyorsa 4 gün çalışılır, 2 gün çalışılmaz ve o iki gün için kısa çalışma ödeneğinden yararlanılır.

Kısa çalışma döneminde fazla mesai yapılır mı?

Peki Bu Halde Fazla Mesai, Hafta Tatili ve Ulusal Bayram Genel Tatil Ücretlerine Hak Kazanılmaz ? İşçi kısa çalışma döneminde herhangi bir çalışma yapmadığı için bu takdirde fazla mesai, hafta tatili ve UBGT alacaklarına hak kazanmayacaktır.

Kçö kaç gün?

Bu itibarla, KÇÖ'de ödeme gün sayısı ile SGK kayıtlarındaki ilgili aydaki işverence bildirilen prim gün sayısı (Hastalık gerekçesiyle bildirilen eksik gün sayısı dâhil) toplamının 30 gün olmasına işverence dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği kıdem tazminatını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) alınan sürenin, kıdem tazminatına esas sürenin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı hususunda İş Kanununda açıklık bulunmuyor. Ancak yargı kararlarına göre, kısa çalışma ödeneği aldığınız dönemin kıdem tazminatınızın hesabında kıdem (çalışma) sürenize dahil edilmesi gerekiyor.

Kısa çalışma ödeneği farkını işveren ödeyebilir mi?

Kısa Çalışma uygulamasına dahil olan işyerlerinde işveren tercihen Kısa Çalışma Ödeneği ve maaş arasındaki farkı çalışana ödeyebilir. SGK Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaş arasındaki farkı işveren tarafından ödenmesinde hazırlandığı düzenlemeyle, telafi ücretinden sadece gelir vergisi kesilecek.