Din Öğretimi Genel Müdürü kim?

İçindekiler:

  1. Din Öğretimi Genel Müdürü kim?
  2. KTS ne demek MEB?
  3. Yögep ne demek?
  4. Yögep Dögep nedir?
  5. Din öğretimi nasıl ortaya çıkmıştır?
  6. Zorunlu din dersi ne zaman kaldırıldı?

Din Öğretimi Genel Müdürü kim?

Dr. Nazif YILMAZ - Genel Müdür.

KTS ne demek MEB?

Bu bağlamda; ülkemiz genelinde Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında planlanan, ilçe müdürlüklerinin koordinesinde karara bağlanan ve sisteme girişi yapılan eylemler yine imam hatip okulları tarafından uygulanmakta ve Genel Müdürlüğümüzce Kalite Takip Sistemi (KTS) adı verilen elektronik yazılım ...

Yögep ne demek?

AB, Ulusal Ajans, TÜBİTAK, Belediyeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversiteler, okullarımız, vb. kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası proje fırsatları, mevcut projelerin incelenmesi ve bu bağlamda yeni projelerin müzakeresi.

Yögep Dögep nedir?

DÖGEP ( Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı) ve YÖGEP ( Yönetici Gelişim Programı) Mayıs Ayında Yapılan Faaliyet Çalışmaları DÖGEP kapsamında Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Liselere Hazırlık Aşamasında Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi.

Din öğretimi nasıl ortaya çıkmıştır?

Din eğitim bilimi, Batı'da 19. asrın sonlarında eğitim bilimleri yanında ayrı bir bilim olarak doğmuştur. ... Oldukça geç denebilecek bir zamanda ortaya çıkan, mevcut disiplinler içinde müstakil bir bilim dalı olarak yerini geç alan din eğitimi alanında yapılacak her türlü çalışmanın önemi malumdur.

Zorunlu din dersi ne zaman kaldırıldı?

Din dersi, 1928'den 1940'ların sonuna kadar müfredata dahil edilmemiş, sonrasında ise seçmeli bir ders olmuştur. 12 Eylül Darbesi'nden sonra zorunlu hale getirilmiş DKAB dersine, 2012'den itibaren "Kur'an-ı Kerim" "Hz.