Koloni ilik nedir?

İçindekiler:

  1. Koloni ilik nedir?
  2. Kara Koloniciliği ne demek?
  3. Kolonizasyon faaliyetleri nelerdir?
  4. Kolonize etmek ne demek?
  5. Kolonicilik ne zaman başladı?

Koloni ilik nedir?

Koloni; bir devletin, deniz aşırı başka bir devleti ele geçirerek kendi yurttaşlarını oraya yerleştirmesi ile oluşmaktadır. Sömürge ise, daha yeni bir kavram olmak ile beraber, her bölgeye uygulanabilmektedir. Kolonicilik kavramı da bu yöntem ile yayılma yolu izlemeye denir.

Kara Koloniciliği ne demek?

Kara koloniciliği ise yukarıdaki tanımdan da anlayacağımız üzere kara yolu ile yapılan kolonicilik faaliyetleridir. Kara koloniciliğini ilk yapan medeniyet de Asur Medeniyeti olmuştur. Kara koloniciliği yapan medeniyetler aynı zamanda kara ticaretinde de oldukça ilerlemişlerdi.

Kolonizasyon faaliyetleri nelerdir?

Sömürgecilik, müstemlekecilik veya kolonyalizm genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılma istemidir.

Kolonize etmek ne demek?

Kolonizasyon, mikroorganizmanın bir vü- cut bölgesinde herhangi bir klinik tablo oluş- turmadan üremesidir. Yoğun bakım üniteleri (YBÜ)'nde yatan hastalar yatıştan kısa süre sonra hastane florasını oluşturan mikroorga- nizmalar ile kolonize olmaktadır.

Kolonicilik ne zaman başladı?

Afrika'nın Sömürgeleştirilmesi, 15. yüzyılda köle ticareti ile başlamış ve uzun yıllar sürmüştür. Bunu en iyi anlatan terim İngilizce bir deyim olan "Afrika'ya hücum"dur. Afrika'yı bir köle kaynağı olarak görenler, şimdi onunla hem hammadde kaynağı, hem de pazar olarak ilgilenmeye başladılar.