Uzman Vaiz nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Uzman Vaiz nasıl olunur?
  2. Diyanet ihtisas kursu ne demek?
  3. Il Müftüsü nasıl olunur?
  4. Müftü olmanın şartları nelerdir?
  5. Istanbul il müftüsü kim oldu?

Uzman Vaiz nasıl olunur?

Uzman Vaiz Nasıl Olunur?

  1. Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  2. Müracaatların bitiş tarihi itibari ile vaiz olarak 6 (altı) yıl çalışmış olmak,
  3. Son 3 (üç) yıl içinde uyarma ile kınama hariç disiplin cezası almamış olmak,

Diyanet ihtisas kursu ne demek?

Diyanet İhtisas Eğitimi ifadesiyle ilahiyat fakültesi mezunu din görevlilerinin yeterliklerini geliştirmek ve vaiz-müftü yetiştirmek için önce Haseki Eğitim Merkezinde, ardından diğer merkezlerde açılan hizmet içi ihtisas kursları kastedilmektedir.

Il Müftüsü nasıl olunur?

Müftü olmak için üniversitelerin İlahiyat Fakültelerinin İlahiyat Bölümü mezunu olmak gereklidir. Eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca 1 yıl süreli “Arapça Kur'an-ı Kerim Hazırlık Programı” uygulanır. Hazırlık sınıfı öğretim süresine dahil değildir.

Müftü olmanın şartları nelerdir?

Müftü olmak için öncelikle İlahiyat Fakültesi'ni bitirmelisiniz. Akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmakta olan vaizlik sınavına katılmalı ve bu sınavı kazanmanız gerekmektedir. Vaizlik sınavını kazanan kişiler stajyer vaiz olarak atanırlar.

Istanbul il müftüsü kim oldu?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Müftülüğü'ne atandı. Maşalı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan İstanbul İl Müftülüğüne Prof. Dr.