Sergi düzenleyen kişiye ne denir?

İçindekiler:

  1. Sergi düzenleyen kişiye ne denir?
  2. Veri Küratörlüğü nedir?
  3. Dijital küratörlük nedir?
  4. Geçici sergi nedir?
  5. Serginin amacı nedir?

Sergi düzenleyen kişiye ne denir?

Küratör (Latince: curatus; İngilizce: curator), bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticisidir. Çağdaş sanat bağlamında küratör, sergi düzenleyicisi anlamında kullanılır. Bu anlamda küratörler, bir koleksiyonu arzuladıkları bir etkiyi yaratmak amacıyla düzenlerler.

Veri Küratörlüğü nedir?

Dijital küratörlük, dijital araştırma verilerini ve diğer dijital materyalleri tüm yaşam döngüleri boyunca ve gelecekteki kullanıcı nesilleri için korumak amacıyla gerçekleştirilen işlemleri kapsamaktadır (Tammaro).

Dijital küratörlük nedir?

Yaşam döngüsü boyunca dijital verilerin muhafazasını, erişilebilir olmasını, yeniden kullanılmasını ve değerinin korunmasını sağlayan dijital küratörlük, dijital dünyanın anlamlı veri dağlarının gelecekte de yaşatılmasını öngören çabaları içermektedir.

Geçici sergi nedir?

Süreli Sergilerde bir günle birkaç ay arasında değişen bir zaman aralığı vardır. Süreli sergiler bir diğer adıyla geçici sergiler, İngilizcede temporary exhibition olarak Page 4 ERGEN, AYAN, Burcu, “Akdeniz Sanat Yapıtı Sergileme Ve Sunum Çeşitlerine Örnekler Eşliğinde Bir Bakış” Sayfa 133 geçmektedir.

Serginin amacı nedir?

Sergilerde ziyaretin asıl amacı orijinal eserleri görmektir. Araştırmacıların gerçek esere ulaşması, sergi sonrasında sergi ve eserlerin fotoğraflarının saklanması, müze ve sergi katalogları, izleyiciye görsel kaynak sunar. Böylece sergi kapandıktan sonra bile bilgi yaymaya devam eder.