Kamu Yönetimi okuduktan sonra hangi sınavlara girilir?

İçindekiler:

  1. Kamu Yönetimi okuduktan sonra hangi sınavlara girilir?
  2. Kamu Yönetimi bölümü nasıl bir bölüm?
  3. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Nedir?
  4. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuyan savcı olabilir mi?

Kamu Yönetimi okuduktan sonra hangi sınavlara girilir?

Kamu yönetimi mezunları hem KPSS A Grubu hem de B grubu sınavına girebilmektedir. B grubu diye bilinen sınav KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Sınavda alan dersi olmadığı için bölümün bir artı veya eksisi yoktur.

Kamu Yönetimi bölümü nasıl bir bölüm?

Kamu yönetimi öğrencilerin idari, siyasi ve hukuki konularda uygulamalı bilgi edinmesi ve yönetim bilimi alanındaki tarihsel gelişmeleri takip ederek değerlendirme yapabilme becerisini kazanmasını sağlayan lisans programıdır. 4 yıllık bir bölümdür fakat bazı üniversitelerde hazırlıkta bulunmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Nedir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yerel ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlamamıza yardımcı olan bir disiplindir. Bu disiplin, günlük yaşamda karşılaştığımız bir problemin iç yüzünü anlamamıza ve ufkumuzu genişletmemize yarayan yeni bakış açıları kazanmamıza olanak sağlar.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuyan savcı olabilir mi?

Adli yargı hâkim veya savcı olmak için Hukuk Fakültesinden mezuniyet şarttır. ... Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden İdari Hâkim olunabilmektedir. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları kamu birim ve kuruluşlarında müfettiş, denetmen ve uzman olabilmektedir.