Hukuk dilinde derkenar ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukuk dilinde derkenar ne demek?
  2. Derkenar ne demek TDK?
  3. Derkenar nereye sunulur?
  4. Icrada teminat mektubu nedir?
  5. Icranın geri bırakılması kararını kim verir?
  6. Tehiri icra talebi satışı durdurur mu?

Hukuk dilinde derkenar ne demek?

Osmanlı bürokrasisinde resmî yazışmalarda, mazhar, arzuhal, arz gibi evrakın üst, yan veya alt taraflarında o işle ilgili olarak daha önce yapılmış muameleleri, bir kaydı, bir şerhi, görgüyü, idarî, hukukî, malî bir durumu ihtiva eden açıklayıcı ve tamamlayıcı yazıya bu ad verilirdi.

Derkenar ne demek TDK?

a. (derkena:rı) esk. Sayfa kenarına kaydedilen yazı, çıkma: “Bir derkenar yazacak oldu ancak ona da karar veremedi.” -M. Ş. Esendal.

Derkenar nereye sunulur?

İcranın geri bırakılması, ilamlı takibin borçluya tebliğ edilmesi ile başlayan bir prosedürdür. Tebliğden sonra, ilk olarak borçlu tarafından icraya konu dava dosyasının tehir-i icra talepli olarak istinaf veya temyiz edildiğine dair ilk derece mahkemesinden bir “derkenar” alınır.

Icrada teminat mektubu nedir?

İcranın Geri Bırakılması Tehir-i İcra Dosya Teminatı Teminatın tutarı dosya borcunun toplam bedeli + üç aylık faiz olarak hesaplanan tutardır. Borçlu teminat için belirlenen rakamı nakit yatırabilir, banka teminat mektubu veya nakde çevrilebilecek gayrimenkul göstererek de yapabilir.

Icranın geri bırakılması kararını kim verir?

İcrayı geri bırakma kararını gören borçlu vekilinin, dosyadan bu kararı alıp, icra dosyasına mehil süresi içerisinde ibraz etmesi suretiyle icra dosyasındaki işlemler tamamlanır ve Yargıtay'dan gelecek kararın sonucu beklenmeye başlanır. İcranın geri bırakılması kararı vermek Yargıtay'ın takdirindedir.

Tehiri icra talebi satışı durdurur mu?

İcra İflas Kanunu m.