AÖF tek ders sınavı nasıl olacak?

İçindekiler:

  1. AÖF tek ders sınavı nasıl olacak?
  2. 3 ders sınavı nedir Beykent Üniversitesi?
  3. Üç ders tek ders sınavı ne demek?
  4. Beykent üniversitesi tek ders sınavı ne zaman?
  5. Beykent Üniversitesi şartlı başarılı ne demek?
  6. Beykent Üniversitesi Bütünleme var mı?
  7. Şartlı başarı ne demek?
  8. Şartlı geçilen ders alttan alınır mı?
  9. DC notu ile geçilir mi?
  10. FD notu ile geçilir mi?

AÖF tek ders sınavı nasıl olacak?

Birimler tarafından belirlenen dersler için Üniversite Yönetim Kurulu kararı ve Rektörlük onayıyla tek ders sınavı yapılır. Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz.

3 ders sınavı nedir Beykent Üniversitesi?

Üç Ders Sınavları Genel Hükümleri Mezuniyeti için en fazla üç başarısız (FF, FD, K) dersi kalan veya mezuniyet aşamasında olup AGNO'su 2.

Üç ders tek ders sınavı ne demek?

Üç ders sınavı; AÖF bünyesinde kayıtlı olduğu programdaki tüm dersleri almış ve en çok 3 dersten başarısız/koşullu geçeri olan ve bu dersleri de vermesi halinde mezun olabilecek durumda olan öğrencilere tanınan bir haktır.

Beykent üniversitesi tek ders sınavı ne zaman?

2-) Güz Dönemi Tek Ders Sınavı, 25 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşecektir.

Beykent Üniversitesi şartlı başarılı ne demek?

(4) Bir dersten başarı notu olarak DZ, FD, FF ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. (5) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir. Öğrencinin o dersten başarılı sayılması için; mezuniyet anında AGNO'sunun en az 2,00 olması gerekir.

Beykent Üniversitesi Bütünleme var mı?

Yaz Öğretiminin bütünleme sınavı yoktur. 3. Dönem sonu sınavına girme koşulunu sağlayan ancak dönem sonu sınavına herhangi bir sebeple girmeyen veya dönem sonu sınavına girerek başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilirler.

Şartlı başarı ne demek?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.

Şartlı geçilen ders alttan alınır mı?

Üniversite öğrencileri, girdikleri vize ve final sınavlarının sonucunda aldıkları notlara bakılarak o dersten geçebilir veya geçemedikleri dersleri alttan alabilir. ... Buna göre öğrencinin, X dersinden aldığı harf notu CD, DC veya DD ise öğrenci bu dersleri koşullu olarak geçmiş sayılır.

DC notu ile geçilir mi?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

FD notu ile geçilir mi?

Fd notu, Çan Eğrisi Not Sisteminde yer alan bir not türüdür. FD notu; Bir dersten alınan yıl sonu notunun puan aralığının e düşük ders geçme notu olduğu not türüne verilen isimdir. Fd notu üniversitelerde kullanılır. ... Bütünleme sınavı sonunda, bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o dersten başarısız sayılır.