Oryantasyon neden önemli?

İçindekiler:

  1. Oryantasyon neden önemli?
  2. Okulda oryantasyon ne demek?
  3. Halk Eğitim Merkezi oryantasyon eğitimi nedir?
  4. Oryantasyon kursu ne kadar sürer?
  5. Ustalık belgesi nedir?

Oryantasyon neden önemli?

Şirketlerin işe alma sürecinde kritik bir yere sahip olan oryantasyon, çalışanların işe ve kuruma uyum sürecini hızlandırması açısından büyük önem taşıyor. ... Organizasyon yapısı ve iş süreçlerinden, yemek ve ulaşımla ilgili bilgilere kadar pek çok konu, oryantasyon kapsamında değerlendirilebilir.

Okulda oryantasyon ne demek?

Oryantasyon; rehberlik etme, yönlendirme anlamı taşımaktadır. Okulda oryantasyon; çocuğun yeni ortamını ve içinde yer alacağı durumları tanıması, bunlara alışması ve mevcut şartları kabullenebilmesi için; yakın çevreyi, okulu, karşılaşacağı uyarıcıları tanımaya yönelik yapılacak çalışmaları içermektedir.

Halk Eğitim Merkezi oryantasyon eğitimi nedir?

Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin Halk Eğitimi Merkezleri Oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara Usta Öğretici Oryantasyon Kursu denmektedir.

Oryantasyon kursu ne kadar sürer?

Halk Eğitim Usta Öğretici Oryantasyonu Eğitimi Kursunun Eğitim Süresi 40 Saattir. Usta Öğretici Oryantasyonu Eğitimi Kursu Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Yapan Yada Yapacak Olan Öğretmen, Usta Öğretici, Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilere Yönelik Düzenlenmektedir.

Ustalık belgesi nedir?

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre, “Usta“, bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bunları mal ve hizmet üretiminde iş hayatınca kabul edilebilecek standartlarda uygulayabilen; üretimi planlayan; üretim sırasında karşılaşılabilecek problemleri çözümleyen, üretimle ilgili ...