Tirek Kürtçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Tirek Kürtçe ne demek?
  2. Kılık ne demek TDK?
  3. Sosyometrik teknikler nelerdir?
  4. Sosyogram tekniği nedir?
  5. Sosyometrik ne demek?
  6. Kimdir bu tekniği özellikleri?
  7. Bil kim tekniği nedir?
  8. Arzu listesi ne demek?

Tirek Kürtçe ne demek?

Tırrek genellikle korkak, mal, güçsüz anlamında kullanılır. Söyleyenin de söyletenin de hangi anlamda kullandığı değişiyor. Tırrek anlamı olarak korkak dışında kürtçe'de “osuruk” anlamına geliyormuş.

Kılık ne demek TDK?

kılık, -ğı Bir kimsenin giyinişi, dış görünüşü, üst baş: “Delikanlı kopuklar, kılıklarından, giyinişlerinden belli oluyorlar.” -M. Ş. Esendal. 2. hlk.

Sosyometrik teknikler nelerdir?

Sosyometrik teknikler, bir grup içerisinde bulunan bireyler arasındaki toplumsal ilişkileri inceleyip ortaya çıkarmaya yarayan tekniklerdir. Sosyometrik tekniklerin, okullarda sınıf-içi toplumsal yapıyı incelemede ve özellikle öğrenciler arasındaki arkadaşlık ilişkilerini belirlemede önemli yeri vardır.

Sosyogram tekniği nedir?

Sosyometri Tekniği / Sosyogram Sosyometri, bir grubu oluşturan bireylerin sosyal durumu, birbirleriyle olan ilişki biçimleri, grup içerisindeki alt gruplar, klikler, grubun gerçek görünümü ve grup bütünlüğü hakkında bilgi almak amacıyla kullanılan bir yöntemdir.

Sosyometrik ne demek?

Sosyometri, küçük gruplarda bireyler arasındaki yaklaşma (çekim) ve uzaklaşma (itim) modellerini açıklamayı sağlayan bir araştırma tekniğidir. Üzerinde araştırma yapılan grup küçük olmalı ve bireyler birbirini tanımalıdır.

Kimdir bu tekniği özellikleri?

Bu teknik öğrencilerin, kendilerini ve birbirlerini nasıl algıladıkları konusunda bilgi verir. Öğretmen bu testle, öğrencilerin birbirlerine yönelik olumlu ve olumsuz algılamalarını ortaya çıkartarak, olumsuz algı ve tutumları ortadan kaldırmaya, olumlu algılamaları da pekiştirmeye yönelik rehberlik çalışmaları yapar.

Bil kim tekniği nedir?

Öğrencinin kendisini, kendi bakış açısı ve başkalarının bakış açısı doğrultusunda değerlendirmesine yönelik tekniktir. Bireyin kendisini kendi gözünde ve başkalarının gözünde nasıl gördüğünü tespit etmeye yöneliktir. Bu teknik bireyin benlik algısını tespit etmeye yardımcıdır.

Arzu listesi ne demek?

Arzu istek listesi nedir? Çocuk ya da gencin doyurulmamış ihtiyaçlarını, açığa vuramadığı duygularını, umut ve beklentilerini ortaya çıkarmak için sorulan sorular veya kurulan cümlelerdir.