Pamuk viskon kumaş nedir?

İçindekiler:

  1. Pamuk viskon kumaş nedir?
  2. 1 sınıf krep kumaş nedir?
  3. Krep kumaş nasıl bir kumaş?
  4. Krep kumaş çekme yapar mı?

Pamuk viskon kumaş nedir?

Viskon kumaş, tekstil ve moda sektöründe oldukça sevilen, sağlıklı ve kaliteli bir kumaş çeşididir. Bu kumaş türü, yapısı itibari ile pamuklu kumaşa çok benzemektedir. ... Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir.

1 sınıf krep kumaş nedir?

Krep kumaş; ipek, yün ve viskoz kumaşların karışımlarından elde edilen karma bir yapıya sahiptir. Kumaşın içeriğindeki doğal malzeme oranı arttıkça hava geçirgenliği ve yaz aylarında kullanılma şansı da artmaktadır. Krep kumaş kullanılarak; abiye, elbise, pantolon ve ceket tarzında ürünlerin dikilmesi de mümkündür.

Krep kumaş nasıl bir kumaş?

İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir. İsteğe bağlı olarak 0 yün krep ya da 0 pamuk krep seçenekleri arasında tercih yapılabilmektedir.

Krep kumaş çekme yapar mı?

Şifon veya yazlık krepler esnek ve dökümlü oldukları için biçilmeleri ve dikilmeleri biraz daha zor olabilir. Polyester içeriklerinden dolayı genelde çekmezler, fakat bu durum krep kumaşın pamuk oranına göre değişebilir. Bu nedenle tedbir amaçlı ve boya verme durumu açısından biçilmeden önce yıkanmasında fayda vardır.