Balkan ülkelerine vizesiz gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Balkan ülkelerine vizesiz gidilir mi?
  2. Hangi Balkan ülkelerine vize yok?
  3. Makedonya vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?
  4. Vizesiz Yunan Adaları na nasıl gidilir?

Balkan ülkelerine vizesiz gidilir mi?

Vizesiz Gidilecek Balkan Ülkeleri. Balkanlar veya Balkan Yarımadası, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadası'nın doğusu, Anadolu'nun batısı ve kuzeybatısında yer alan coğrafi ve kültürel bölge. ... Vizesiz Balkan ülkeleri arasında Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan yer alıyor.

Hangi Balkan ülkelerine vize yok?

Vize İstemeyen Balkan Ülkeleri

  • Makedonya. Ohrid, Makedonya. Makedonya, vizesiz Balkan ülkeleri arasında Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri. ...
  • Arnavutluk. Ksamil, Arnavutluk. ...
  • 3. Sırbistan. Belgrad, Sırbistan. ...
  • Bosna Hersek. Mostar, Bosna-Hersek. ...
  • Karadağ Budva, Karadağ ...
  • 6. Kosova. Priştine, Kosova.

Makedonya vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Makedonya Cumhuriyeti'nin vize politikası, Schengen Alanı'nın Vize politikasına benzer. Moldova ve Venezuela hariç tüm Schengen Ek II milletlerine 90 günlük vizesiz giriş imkânı verilir. Ek olarak Azerbaycan, Botsvana, Küba, Kazakistan, Kosova, Peru, Rusya, Ukrayna ve Türkiye gibi birkaç ülke de vizeden muaftır.

Vizesiz Yunan Adaları na nasıl gidilir?

Yunanistan Avrupa Birliğine üye bir ülke olduğundan, eğer yeşil pasaporta sahip değilseniz Yunan Adaları'na geçmek için schengen vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Feribotla geçiyor olmak ne yazık ki bu kuralı değiştirmemektedir. Yani hiçbir Yunan adasına günübirlik bile olsa VİZESİZ GEÇİŞ YOKTUR.