HBS Ag değerleri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. HBS Ag değerleri kaç olmalı?
  2. Hbsag negatif olması ne anlama gelir?
  3. Anti HBS yüksek çıkarsa ne olur?
  4. Hepatit C olduğu nasıl anlaşılır?

HBS Ag değerleri kaç olmalı?

HBSAG normal değerlerinde negatif olması hastalığın olmadığı anlamına gelir. Normal değeri ise 1'in altındaysa sonuç negatiftir. Sonuçların 1'in üstünde çıkması ise HBSAG testinin pozitif olduğu anlamına gelmektedir. Bunun dışında bu hastalığa bağışıklık kazanmış kişilerde sonuçlar 100 gibi yüksek değerler görülür.

Hbsag negatif olması ne anlama gelir?

Anti HBS testinin pozitif çıkması testi yaptıran kişilerin Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığı olduğu anlamına gelmektedir. Anti HBS testinin negatif çıkması ise testi yaptıran kişilerin Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığının olmadığı anlamına gelmektedir.

Anti HBS yüksek çıkarsa ne olur?

Bir kişide yapılan Anti HBS testi pozitif çıkması yani yüksek olması, bireyin Hepatit B hastalığına karşı bağışıklık kazandığını anlatır. Bu hastalığa karşı bağışıklık elde etmiş olan kişinin anti HBS değeri yüksek çıkar. Aynı zamanda kişinin bu hastalığa karşı ömür boyu bağışıklık kazanmış olduğu da anlaşılır.

Hepatit C olduğu nasıl anlaşılır?

Eğer kişiye erken dönemde akut Hepatit C teşhisi konulmuşsa bu hastalarda yüzde 100'e yakın oranda ilaçlı tedavi bulunmaktadır. Hepatit C virüsünün kanda olduğunu gösteren test HCV RNA testidir.